IS: Lauri Marjamäki tiesi Liigassa olevan kokaiiniepäily ennen MM-valintoja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonien viime kauden päävalmentaja Lauri Marjamäelle kerrottiin kokaiiniepäilyistä ennen MM-kisoja.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Ilta-Sanomien mukaan Lauri Marjamäki sai ennen keväällä 2017 MM-pelaajavalintojaan kuulla, että Liigassa epäillään jokusen pelaajan käyttäneen kokaiinia.

Viime kaudella Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana toiminut Lauri Marjamäki kertoo Ilta-Sanomille saaneensa keväällä 2017 Liigasta tiedon pelaajiin liittyvästä kokaiiniepäilyistä. Tämä tapahtui ennen kuin hän valitsi lopullisen joukkueen miesten maailmanmestaruuskisoihin Saksaan ja Ranskaan. Kyse oli kuitenkin epäilystä, jonka paikkansa pitävyyttä ei ole pystytty varmistamaan.

Nykyään Jokereita KHL:ssä valmentava Marjamäki ei ota Ilta-Sanomille kantaa yksittäisiin pelaajavalintoihin eikä siksi kerro, jäikö joku pois lopullisesta MM-joukkueesta epäilyjen takia.

– Sen voin yleisellä tasolla sanoa, että maajoukkueessa on aina suhtauduttu vakavasti päihdeasioihin, hän toteaa.

MM-kisajoukkueessa pelasi viisi Liiga-pelaajaa: HIFK:n Juhamatti Aaltonen, Tapparan Jani Lajunen ja Veli-Matti Savinainen sekä Kärppien Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä.

Marjamäki kantaa huolta siitä, mihin urheileva maailma on menossa. Hänen mukaansa huumeiden käytöstä on selviä merkkejä kansainvälisillä urheiluareenoilla eikä voida olettaa, että Suomessa asiat olisivat välttämättä toisin. Esimerkkinä hän mainitsee suomalaisen huippujalkapalloilijan Roman Eremenkon dopingkäryn kokaiinista.

Marjamäki on huolissaan myös siitä, etteivät urheilijat aina ymmärrä vastuitaan.

– Aina jos joku pelaaja narahtaa huumeiden käytöstä, niin puhutaan valtavan suuresta asiasta. Pelaajien pitäisi ymmärtää, että he ovat tärkeitä esimerkkejä ja esikuvia. He ovat myös vastuussa seurojen sponsoreiden suuntaan, hän sanoo.

Vastuu ei koske pelkästään julkista esiintymistä. Marjamäki peräänkuuluttaa myös henkilökohtaista vastuuta oman elämän kulusta.

– Kiekkoilijan ura ei yleensä kestä kuin parisenkymmentä vuotta. Kaikilla ei ole sen jälkeen niin paljon varallisuutta, että he voisivat elää töitä tekemättä.

– En ymmärrä, että jotkut ottavat riskejä, jotka saattavat vaarantaa merkittävästi heidän uransakin jälkeistä elämää. Välillä tuntuu, ettei heille riitä mikään.

» Lähetä palautetta toimitukselle