HIFK:n vierasvoitto ei riittänyt - HC Bolzano eteni 16 parhaan joukkoon

CHL / Uutinen
Bolzanossa juhlittiin jatkopaikkaa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Champions Hockey Leaguen viimeiset jatkopaikat ratkaisiin tiistaina. Suomalaiset joutuivat pettymään, mutta sen sijaan jatkossa nähdään joukkueet Italiasta ja Ranskasta.

HIFK tarvitsi jatkoon päästäkseen enemmän pisteitä vierasottelusta Skellefteå AIK:ta vastaan kuin HC Bolzano saisi kotiottelustaan GKS Tychyä vastaan. HIFK onnistuikin nousemaan tukalasta asemasta jatkoaikavoittoon Lennart Petrellin iskiessä ratkaisumaalin.

HC Bolzano johti toisessa erässä jo 4−0, mutta GKS Tychy osoitti vahvaa taistelutahtoa nousemalla aina tasoihin kolmannen erän alussa. Matti Kuparisen kaksi maalia takasivat kuitenkin italialaisjoukkueelle 6−4-voiton ja lohkon kakkossijan.

ZSC Lions ratkaisi jatkopaikkansa selvällä vierasvoitolla Wienissä. Kotijoukkue Capitals jäi jalkoihin lukemin 6−2. B-lohkossa jatkoonmenijät olivat jo selvillä, mutta Malmö Redhawksin kotivoitto Red Bull Münchenistä ratkaisi ruotsalaisille lohkovoiton.

Norjalainen Storhamar voitti omassa ottelussaan Ocelari Trinecin ja kun samaan aikaan Djurgårdens IF taipui Tapparalle, pelataan Norjassa jatkopelejä. Kovaan suoritukseen ylsi myös ranskalainen Rouen, joka haki vierasvoiton Nürnbergistä. Jo viime viikolla Rouen oli voittanut Ice Tigersin tehtyään voittomaalin kuudella neljää vastaan vain 23 sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Jatkoon edenneet joukkueet

A: Frölunda HC, ZSC Lions
B: Malmö Redhawks, Red Bull München
C: Skellefteå AIK, HC Bolzano
D: EV Zug, Kometa Brno
E: Tappara, Storhamar
F: Kärpät, Rouen
G: SC Bern, Red Bull Salzburg
H: HC Pilsen, HC Lugano

Lohkovoittaja on mainittu ensimmäisenä, paitsi lohkossa G, jossa se ratkaistaan jatkoonmenijöiden kesken viimeisessä ottelussa keskiviikkona. Salzburgin on voitettava ottelu SC Berniä vastaan varsinaisella peliajalla voittaakseen lohkon.

Pudotuspelikaavio arvotaan perjantaina 19.10. Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle