pakettinodequeue

Artikkeli
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat.
Artikkeli
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa.
Uutinen
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentällinen on nimetty. Suomalaisista mukaan pääsivät Jenni Hiirikoski ja Noora Räty.
Haastattelu
Monet Naisleijonien pelaajista olivat odottaneet olympiamitalia jo vuosikaudet. Kukaan heistä ei ollut odottanut kuitenkaan yhtä kauan kuin Riikka Välilä, jonka edellisestä mitalista ehti kulua peräti 20 vuotta.
Haastattelu
Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä.
Haastattelu
Naisleijonat palasi olympiamitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ottelun jälkeen nähtiin pelkästään hymyileviä suomalaisia, mutta laitahyökkääjä Susanna Tapanille mitali on vaikeuksien jälkeen poikkeuksellisen makoisa.
Timanttikuva
Naisleijonien upea olympiaturnaus päättyi Kwandong Hockey Centren keskiympyrän pronssimitalijuhliin. Itse mitalit jaetaan huomisen kultaottelun jälkeen.
Haastattelu
Raskaat päivät ja raastavat harjoitusajat olivat Venla Hoville arkea, kun hän pelasi Suomessa. Nyt Kanadassa kiekkoillessaan hän on huomannut selvästi, miten paljon suomalaisessa naiskiekossa on vielä kehityskohteita.
Artikkeli
Suomessa naiskiekkoilu pyörii maajoukkueen ympärillä, mutta Ruotsissa on panostettu kansalliseen sarjaan. Naapurimaat kohtaavat olympialaisten puolivälierässä lauantaina, ja Suomella on revanssin paikka.
Full banner 

Kisoissa tapahtuu

Naisten MM-kisat Kamloopsissa päättyivät USA:n mestaruuteen.

Lisää lukemista

Timanttikuva
Olympialaisissa ainakin omat cheerleaderit ja kannatusjoukot.
Kolumni
Naisleijonien päävalmentaja on antanut tylyjä kommentteja pelaajiensa taitotasosta ja osaamisesta. Huomiota hän on ainakin saanut.
Artikkeli
Pelitapaedun hakeminen kiekkokontrollista ei ole Suomen naiskiekkoilussa vielä edes horisontissa. Ensin täytyisi saada laadukkaampia pelaajia.
Artikkeli
Pelin ymmärrys, huippupelaajien suoritusten seuraaminen ja kopiointi sekä maalintekotaito. Siinä tiivistettynä Pasi Mustosen näkemys mies- ja naiskiekon suurimmista eroista ja syistä, miksi Suomi pyrkii olympialaisissa pitämään pelinsä yksinkertaisena.
Haastattelu
Yhdysvaltain naisten jääkiekkojoukkueen kapteeni Meghan Dugganin mukaan Yhdysvallat on valmistautunut olympialaisiin lähes puoli vuotta. Turnauksen alkua onkin odotettu pelaajien kesken pitkään ja hartaasti. Joukkueen ainoa tavoite on päättää kisat olympiakultaan.
Artikkeli
Naisleijonat onnistui taktisissa nyansseissaan Yhdysvaltoja vastaan ja piti ottelun tiukkana. Pasi Mustosen valmentaman joukkueen taktiset elementit alkavat hahmottua. Näkyvin osa-alue on oman alueen puolustuspelin ylimiehitys.
Haastattelu
Naisleijonat esiintyi pirteästi turnauksen avausottelussaan ja taisteli jopa ottelun voitosta Yhdysvaltoja vastaan. Hyökkääjä Linda Välimäen mukaan Suomella oli homma hallussa.
Artikkeli
Kuukausi ennen olympialaisia saatiin tieto, että Etelä- ja Pohjois-Korea tulevat osallistumaan olympialaisten naisten jääkiekkoturnaukseen yhteisellä joukkueella. Joukkueen avauspeli Sveitsiä vastaan muodostui enemmän poliittikseksi, kuin kiekolliseksi näytelmäksi.
Haastattelu
Naisleijonat on majaillut olympiakylässä nyt viikon verran. Kolmansien olympiakisojen konkari Annina Rajahuhta kertoo joukkueen odottavan avausottelua jo kärsimättömänä. Valmistautuminen on sujunut hienosti, eikä puitteissakaan ole valittamista.