Petr Pohl ja Tyler Redenbach SaiPan paitaan

LIIGA / Uutinen
Tshekkilaituri Petr Pohl sekä kanadalaissentteri Tyler Redenbach ovat SaiPan hyökkäyspään tuoreet hankinnat.

Petr Pohlin, 23, kanssa solmittu sopimus on mallia 1+1-vuotta, jossa optio on seuralla. Sopimukseen sisältyy lisäksi yhden kuukauden mittainen try-out-jakso. Pohl on jo saapunut Lappeenrantaan ja liittynyt SaiPan harjoitusvahvuuteen.

Viime kaudella Pohl pelasi pääosan kaudesta ECHL:ssä Johnstown Chiefsin joukkueessa ja 62 peliä toivat tehot 31+43, millä tuli joukkueen sisäisen pistepörssin voiton. Lisäksi hän pelasi 6 peliä AHL:ssä Syracuse Crunchin riveissä tehoin 1+2.

Pohl on edustanut maataan vuoden 2006 nuorten maailmanmestaruuskisoissa, ollen tuolloin joukkueensa paras maalintekijä tehden tehot 4+1 kuudessa pelissä.

– Koeajan myötä meillä on varsin hyvin aikaa nähdä miten Pohl sopeutuu SM-liigaan, pelitapaan ja pelinopeuteen. Hyvä, että saimme hänet tässä vaiheessa kun vielä pari harjoituspeliä on jäljellä, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin arvioi seuran internet-sivustolla.

Viime kaudella puolestaan Tanskan pääsarjassa hurjat tehot (29+53=82) 55 ottelussa nakuttanut 25-vuotias Tyler Redenbach on Phoenix Coyotesin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2003. Redenbachin ja SaiPan välinen sopimus kattaa alkavan liigakauden 2009-2010.

Hurjan Tanskan-kauden lisäksi mies on niittänyt mainetta muun muassa WHL:ssa, jossa hän voitti kaudella 2003-2004 koko liigan pistepörssin merkkauttamalla 71 ottelussa tehopisteet 31+74=105. AHL:ssa keskushyökkääjä pelasi parhaan kautensa 2005-2006 Providence Bruinsin paidassa, jossa syntyi 78 ottelun aikana mukavat tehot 26+32=58.

– Olemme saaneet hänestä monelta taholta ja useammalta valmentajalta samankaltaiset arviot. Viestit ovat olleet positiivisia ja niiden tärkein sisältö on, että Redenbachin pitäisi olla taitava pelintekijä ja ylivoiman pyörittäjä. Lisäksi hän osaa tehdä maaleja. Kaiken kaikkiaan häntä on kuvailtu all around-pelaajaksi, Selin kertoo kanadalaisesta hankittuja tietoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle