Myös Makkonen Minskiin

LIIGA / Uutinen
Venäjän KHL-liigaa pelaavan Dinamo Minskin SM-liigaseurojen tyhjennystalkoot saivat jatkoa.

Uusimpana pelaajana Minskin riveihin siirtyi HPK:n ykkössentteri Jussi Makkonen. Makkosella, 24, oli voimassa oleva sopimus hämeenlinnalaisten kanssa myös tulevaksi kaudeksi, mutta se on nyt purettu.

– Hyvillä mielin tästä lähdetään Minskiin. Ensi maanantaina pitäisi olla jo mukana seuran touhuissa, Makkonen totesi STT:lle.

Makkonen nousi suuren yleisön tietoisuuteen viime kaudella voittamalla SM-liigan maalikuninkuuden 27 osumallaan. Makkosen ja Minskin sopimus on kestoltaan 1+1-vuotta.

Makkonen myöntää valinneensa seuransa viime metreillä Dinamon sekä hallitsevan NHL-mestari Pittsburgh Penguinsin välillä.

– Tässä vaiheessa Dinamo Minsk oli kiekkoilullisen kehitykseni kannalta paras vaihtoehto. Siellä saan paljon peliaikaa ja rooli tulee olemaan suuri. Pittsburghissa olisi rooli ollut pienempi ja peliaikakin olisi varmasti jäänyt vähäiseksi, Makkonen näkee.

Dinamo Minskin joukkuetta valmentaa viime kaudella Jokereita käskenyt Glen Hanlon. Viime kaudella SM-liigassa pelanneista Minskiin ovat jo siirtyneet puolustajat Mikko Jokela ja Josef Boumedienne sekä hyökkääjä Jonas Andersson. Lisäksi maajoukkuelaituri Hannes Hyvönen siirtyi Dinamoon kesken viime kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle