Jatkoaika aloittaa YT-neuvottelut

Muut Sarjat / Uutinen
Myös Jatkoaika.com-verkkolehti joutuu käynnistämään YT-neuvottelut. Lehti joutuu tekemään radikaaleja muutoksia.

Talouden taantuma on jättänyt jälkensä myös verkkolehden ja keskustelupalstan toimintaan, ja nyt rakennetta pyritään tehostamaan. Tämä tarkoittaa muun muassa SM-liigatoimituksen lakkauttamista, Mestis-toimituksen siirtämistä halvempiin tuotantomaihin ja moderaattoritoiminnan pysyvää ulkoistamista Hämeenlinnaan.

Pienenneistä lukijamääristä ja mainostuloista kärsinyt Jatkoaika vähentää väkeään rajulla kädellä. Supistukset näkyvät vähenevän sisällön myötä myös käyttöaikoina, sillä jatkossa verkkolehteä voi lukea vain aamuviiden ja puolenpäivän välillä. Muina aikoina verkkolehden tilalla näkyy päätoimittaja Kimmo Viitarinteen ja hallituksen puheenjohtaja Juuso Niemisen Malagan-lomamatkan kuvia Power Point -esityksenä.

Toimituksen työtä tehdään jatkossa lähinnä maajoukkuekeskeisesti ja uudeksi hittituotteeksi on kaavailtu naisten jääkiekkoa. Otteluiden kuvakoosteet pyritään tekemään siten, että toimituksen esimiehet ottavat kännykkäkameroilla kuvia televisiolähetyksistä, ja tekevät näistä komeat kollaasit mustavalkoisina, koska värit maksavat liikaa. Lehden johtoporras kuitenkin uskoo, että lomakuvat sekä muu uusiutuva sisältö miellyttävät jatkossa uskollisia lukijoita.

- Ei voi mitään. Meidän täytyy elää mukana kehityksen kelkassa. YT-neuvotteluiden tarkoituksena on etsiä toimittajille ja kuvaajille uusia toimenkuvia. Osa poistoista hoidetaan myös eläkeratkaisuin, huokaa pyöräilyretkeltä tavoitettu päätoimittaja Viitarinne.

Jatkoajan törkypalkasta nauttivat toimittajat ovat tilanteesta raivoissaan. Pääluottamusmiehen virkaa hoitava toimitussihteeri Jarmo Korhonen on suojattiensa puolella ja perää verkkolehdeltä sen yhteiskuntavastuuta merkittävänä kiekkomediana ja -vaikuttajana. Myös Korhosen suosittu blogi lopetetaan, ja tilalle tulee päätoimittajan ylläpitämä Pyörin -blogi, jossa hän kertoo polkupyöräilykokemuksistaan. Luvassa on myös videomateriaalia tinkimättömästä harjoittelusta.

- Taidan riipaista kovan kännin, pamauttaa Korhonen.

Huhuissa on pyörinyt myös tieto siitä, että Jatkoajan entinen päätoimittaja, nykyinen mediapersoona Juha Hiitelä olisi ottamassa verkkolehden jälleen haltuunsa. Jatkoajan hallitus on saanut lätkäjätkältä potentiaalisen ostotarjouksen. Ry:n hallitus ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa, vaan kertoi neuvottelujen olevan vielä kesken.

YT-neuvottelujen tuloksena osa Jatkoajan entisistä toimittajista on perustanut uuden www.supervuoro.com –sivuston. Jatkoaika Ry aikoo tehdä tutkintapyynnön selkeästä plagioinnista.

» Lähetä palautetta toimitukselle