Ville Nieminen Tapparaan

LIIGA / Uutinen
Tampereen Tappara julkaisi tiistaina odotetun paluumuuttajan, kun hyökkääjä Ville Nieminen pukee jälleen päälleen kirvesrintaisen paidan. Sopimuksen kesto on kaksi vuotta. (uutista päivitetty klo 13.15)

Viime kaudella 31-vuotias Nieminen kiekkoili Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Malmön riveissä. 34 runkosarjaottelussa hänelle merkittiin pisteet 9+15=24.

− Niin, kyllähän menestyvää joukkuetta on vaikea rakentaa, jos suunnitelmallisuus puuttuu ..ja jääkiekkoa muutenkin on vaikea pelata puolustuspelin kautta, Nieminen linjasi vaivautuneesti viime kaudesta.

− Jääkiekkoon liittyvää maailmanparannusta tuli Malmössä mietittyä vähän liikaakin.

Kasvattajaseurassaan Tapparassa Nieminen kiekkoili edellisen kerran NHL:n työsulkukaudella 2004-2005. Nieminen on urallaan pelannut Suomen ja Ruotsin ohella Pohjois-Amerikassa, mistä mukaan tarttui muun muassa Stanley Cup -voitto Colorado Avalanchen riveissä. Yhteensä mies kiekkoili rapakon takana yhdeksän kautta ja ehti kiertää seitsemän NHL-joukkuetta.

− Pääsyy sopimukseen oli halu tulla kotiin ja pelata Tapparassa. Tunnen kuuluvani Tampereelle. Jannenkin (Ojanen) päätös jatkaa uraansa vaikutti asiaan positiivisella tavalla. Kyllähän sitä haluaa olla samaan aikaan jäällä, kun siihen on vielä mahdollisuus, Nieminen jatkoi.

− Motivaatio, into ja harjoittelu on se A-B-C, joka toteutuu tässä ratkaisussa. Tunnen joukkueen ja tiedän mihin tulen. Uskon tuovani peliin erityisesti kokemusta ja tietynlaista arvaamattomuutta.

Myös tilaisuudessa mukana ollut kapteeni Janne Ojanen kommentoi lyhyesti päätöstään jatkosta.

− Kauden jälkeen oli urani pisin tauko harjoittelusta, yhteensä noin neljä viikkoa. Lopullista ratkaisua tuli pohdittua pitkään, mutta muun muassa faneilta tullut positiivinen palaute auttoi päätöksentekoa.

− Lisäksi mahdollisuus, että Jori Lehterä siirtyisi jo ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, aiheuttaisi Tapparaan jonkinasteisen sentterivajeen, jonka pohjalle olisi hieman vaikea rakentaa joukkuetta. Katsoin siis tältäkin kantilta velvollisuudekseni jatkaa uraani vielä ainakin vuodella.

» Lähetä palautetta toimitukselle