TPS:n kiekkoakatemia liikkeelle

LIIGA / Uutinen
TPS:n pitkään käynnistysvaiheessa ollut Hockey akatemia alkaa vihdoin olla toimintavalmis. Ensimmäiset akatemian juniorit on valittu ja toiminta on tarkoitus käynnistää todenteolla kevään aikana.

TPS:n kiekkoakatemian käytännöntoimintaa on startattu rauhallisesti. Tiistaina akatemian rehtori Jukka Koivu astui esiin kertomaan akatemian nykytilasta.

- Nyt on valittu ensimmäiset 18 pelaajaa. Toiminta käynnistetään keväällä ja syksyllä otetaan sisään vuonna 1992 syntyneet ja siitä lähdetään menemään lukuvuosi kerrallaan, Koivu kertoo.

Akatemia toimii yhteistyössä Vierumäen urheiluopiston pääkouluttaja Kyösti Lampisen kanssa. Lampinen toimii läheisessä yhteistyössä ennen kaikkea Koivun kanssa ja konsultoi akatemiaa Vierumäeltä käsin. Myös muita erikoisvalmentajia on hankittu esimerkiksi luistelun kehittämistä silmälläpitäen.

- Luistelun kehittäminen on yksi aivan ykkösasia meillä Tepsissä. Tällä hetkellä tosiasia on, että TPS ei pysy kansallisessa vauhdissa, kansainvälisestä puhumattakaan, esimerkiksi heikon luistelutaidon vuoksi, Koivu linjaa.

Pelillisten seikkojen lisäksi Koivu pitää tärkeänä, että akatemiassa pidetään huolta myös nuoren pelaajan koulunkäynnistä. Tämän takaamiseksi on olemassa tukiopetusverkosto, jonka tarkoitus on auttaa akatemialaisen koulutaivalta.

Kaikille avoimeen akatemiaan keskeisiä valintakriteerejä on listattu kaksi. Pelaajan on täytynyt olla mukana ikäkausimaajoukkueissa ja lisäksi hänen on toiminnallaan täytynyt osoittaa olevansa valinnan arvoinen.

- Ensisijaisesti tämä on TPS:n junioreille, mutta muitakaan ei käännytetä, mikäli ehdot täyttyvät, Koivu lupaa.

Tällä hetkellä Hockey akatemian rahoitus on taattu kolmeksi vuodeksi. Rahat tulevat pääasiassa yhteistyöyrityksiltä. Koivun mukaan ensimmäisen kolmivuotiskauden aikana voidaan myös odottaa ensimmäisiä tuloksia.

- Ensi syksynä sisään otettavat ovat siinä iässä, että siinä kohtaa tällainen systemaattinen toiminta on ylipäänsä mahdollista. Toimimme sellaisella kolmen-neljän vuoden aikajänteellä. Siinä ajassa tuloksia pitäisi tulla, Koivu valottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle