Kauvosaari, Seikola ja Hacker Ilvekseen

LIIGA / Uutinen
Kautensa viime viikolla päättänyt Ilves on julkistanut uusia vahvistuksia ensi kauden joukkueeseensa. Hyökkääjistä uusia nimiä ovat Jarkko Kauvosaari ja Dan Hacker. Puolustukseen uutena miehenä liittyy Markus Seikola.

Ylitorniosta lähtöisin oleva, Rauman Lukon riveissä liigaympyröihin noussut Jarkko Kauvosaari, 24, pelasi viime kauden KalPassa. Ensimmäisellä kokonaisella Kuopiossa viettämällään kaudella Kauvosaari merkkautti 56 ottelussa tehot 11+14.

SM-liigassa kaudella 2003-2004 debytoinut Kauvosaari on pelannut KalPan lisäksi liigaa myös Lukossa. Keskushyökkääjänä viihtyvän Kauvosaaren sopimus tamperelaisseuran kanssa on kaksivuotinen.

26-vuotias yhdysvaltalainen Dan Hacker tuli SaiPaan koeajalle kesken päättyneen kauden ja sai loppukauden mittaisen sopimuksen. Yliopistosta farmisarjojen kautta SM-liigaan päätynyt Hacker teki 44 ottelussa kuusi maalia ja antoi yksitoista maaliin johtanutta syöttöä. Hackerin sopimus on yksivuotinen.

Elitserienistä SM-liigaan täksi kaudeksi palannut puolustaja Markus Seikola on niin ikään tehnyt tamperelaisseuran kanssa yhden vuoden mittaisen sopimuksen. Seikolalla oli vuosi jäljellä sopimusta HPK:n kanssa, mutta hämeenlinnalaisseura tiedotti sopimuksen purkamisesta viime viikolla.

TPS:ssä liigadebyyttinsä tehnyt 25-vuotias Seikola voitti Turussa muun muassa yhden Suomen mestaruuden ennen kuin siirtyi kesken kauden 2005-2006 Elitserienin Frölundaan. Kotimaahan palattuaan Seikola teki hämeenlinnalaisjoukkueessa 45 ottelussa 13 tehopistettä (5+8).

Lisäksi Ilves tiedotti Masi Marjamäen liittymisestä joukkueeseen. Ässistä saapuvan Marjamäen siirrosta uutisoitiin laajalti jo pari viikkoa aiemmin.

– Kaikilla nyt hankituilla pelaajilla on voimakas halu mennä urallaan eteenpäin ja tulla paremmiksi pelaajiksi, arvioi Ilveksen urheilutoimenjohtaja Juha Hautamaa.

– He kaikki tuovat joukkueeseen sitä mitä me haluamme Ilveksen olevan, eli lisää äijämäisyyttä ja taistelua. Lisäksi heillä on potentiaalia myös tehdä pisteitä.

Ilveksellä on nyt kasassa yhteensä kahdeksantoista sopimusta ensi kaudeksi. Seura aikoo ensi kaudella antaa nykyistä enemmän vastuuta nuorille pelaajille. Pelaajabudjetin seura aikoo nostaa kahteen miljoonaan euroon. Viime kaudella budjetti oli 1,6 miljoonaa.

– Uusia sopimuksia tulee vielä muutamia, Hautamaa kertoo.

Myös valmennuspuolelle on tulossa muutoksia. Sakari Pietilä jatkaa, mutta laajalti on spekuloitu LeKi:n päävalmentajana päättyneellä kaudella toimineen Juha Juujärven liittyvän Ilveksen valmennusjohtoon.

– Valmennusasioissa tulemme julkisuuteen sitten, kun koko paketti A-nuorten valmentajia myöden on valmiina, kertoo Hautamaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle