Matikaiselle kenkää, HIFK:lle uusi toimitusjohtaja

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK:n toimitusjohtaja vaihtuu. Vuodesta 2001 tehtävää johtanut Pentti Matikainen siirtyy sivuun ja uutena toimitusjohtajana aloittaa Jukka Valtanen. Samalla Tom Nybondasista tulee seuran urheilutoimenjohtaja.

Pentti Matikaisen aika HIFK:n johdossa on päättymässä. Vuodesta 2001 HIFK:ta johtanut Matikainen jättää tehtävänsä välittömästi ja hänen tilalleen tulee toukokuun alusta alkaen Jukka Valtanen.

- Pentti Matikainen on tehnyt komean työn, kantanut suurta henkilökohtaista vastuuta ja noussut perinteikkään HIFK:n suurten nimien kunniakkaaseen joukkoon. Nyt on hyvä aika siirtää vastuu uusille tekijöille, Oy HIFK-Hockey Ab:n hallituksen puheenjohtaja Harri Tuohimaa kommentoi seuran tiedotteessa.

kommentti

HIFK:sta vihdoinkin hyvä brändi?
[lue lisää]

Sydänongelmistakin kärsineen Matikaisen saldoksi HIFK:n toimitusjohtana jäi yksi pronssimitali sekä lukuisia valmentajavaihdoksia. Kahdesti mies astui itse päävalmentajan paikalle kesken kauden.

46-vuotias Valtanen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Viimeksi hän on toiminut Elisa Oyj:n henkilö- ja yritysasiakkaista vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä ja sitä ennen Varesvuo Partners Oy:n toimitusjohtajana, Talentumin johtoryhmän jäsenenä sekä L'Oréal Finlandin johtotehtävissä. Jääkiekkotaustaa hänellä on Karhu-Kissojen juniorikiekosta.

Samalla HIFK tiedotti, että sen pitkäaikainen junioripäällikkö Tom Nybondas aloittaa seuran urheilutoimenjohtajana. 44-vuotias Nybondas vastaa pelaaja- ja valmentaja-asioista ja raportoi toimitusjohtaja Valtaselle.

Nybondas toimii myös yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana toukokuun alkuun asti.

- Jukka Valtanen tuo HIFK:lle lisää voimaa vastata kilpailuun, kehittää yhtiön toimintaa ja turvata menestyksen eväät tuleville vuosille. Tom Nybondas edustaa yhtäällä HIFK:n perinteitä ja toisaalla vankan junioritoiminnan kokemuksensa kautta tulevaisuutta saman pelipaidan sisällä.

Uusi johtoporras pääsee kasaamaan joukkuetta liki tyhjältä pöydältä, sillä helsinkiläisseuralla on kasassa ensi kaudeksi ainoastaan neljä pelaajasopimusta ja myös valmentajavalinta on auki.

» Lähetä palautetta toimitukselle