Jani Hurme Malmön riveihin, Juha Kuokkanen TPS:ään

LIIGA / Uutinen
TPS ja maalivahti Jani Hurme ovat purkaneet tulevaa kautta koskevan sopimuksensa. Kokenut torjuja siirtyy Ruotsiin Malmö Redhawksiin kolmevuotisella sopimuksella. Aukkoa paikkaamaan TPS:n riveihin siirtyy Juha Kuokkanen.

Jani Hurmeen paluu TPS-paitaan jäi yhden kauden mittaiseksi, tulevaa kautta koskenut sopimus on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä. Malmö Redhawks tiedotti tänään solmineensa turkulaisvahdin kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

- Hurme kuuluu Euroopan huippumaalivahteihin ja hänellä on runsaasti kokemusta kansainväliseltä huipputasolta, toteaa Redhawksin urheilujohtaja Peter Andersson seuran verkkosivuilla.

Malmö putosi Elitserienistä tämän kauden päätteeksi. Seuralle on kuitenkin valmistumassa uusi 16000-paikkainen areena ja Etelä-Ruotsissa halutaan varmistaa pikainen paluu kansalliselle huipulle.

- Uskomme, että hyvällä ykkösmaalivahdilla on suuri merkitys ja uskomme saaneemme sellaisen Jani Hurmeen myötä, kertoo Andersson.

Kuokkanen Salakin seuraksi

TPS:llä sopimuksen purkaminen oli ennen kaikkea taloudellinen ratkaisu. Tulevaan kauteen joukkue lähtee nuoren maalivahtikaksikon kanssa.

- "Jampalle" olisi ollut käyttöä, mutta tämä oli taloudellisesti mielekäs ratkaisu, perusteli TPS-toimitusjohtaja Seppo Sutela.

TPS ilmoitti puolestaan tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen TuTossa kaksi edellistä kautta torjuneen Juha Kuokkasen kanssa. Turkulaisseura solmi aiemmin keväällä sopimuksen Mestiksen Jokipojista siirtyvän Alexander Salakin kanssa.

TPS:n maalivahtivalmentajalla Urpo Ylösellä oli vahvasti sormensa pelissä uusia torjujia valittaessa.

- Olemme seuranneet Kuokkasta jo muutaman vuoden ajan ja hän on ollut mukana seuran treeneissäkin pariin otteeseen. Tiedämme puolin ja toisin mitä tulemme saamaan, kertoo Ylönen seuran tiedotteessa.

Kuokkanen, 25, on SaiPan kasvatti ja SM-liigaottelujakin miehen tilillä on reilusti lappeenrantalaisten riveistä kausilta 1998-2005. Päättyneellä kaudella Kuokkanen torjui TuTon maalinsuulla tehokkaasti päästäen 1,76 maalia ottelua kohden. Hänet valittiin kauden päätteeksi Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi ja All Stars –kentällisen maalivahdiksi.

Kokenut maalivahtilupausten koulija Ylönen uskoo nuoreen kaksikkoon ja näkee heissä paljon yhtäläisyyksiä.

- Molemmilla on selkeät tavoitteet ja he ovat valmiit tekemään töitä ja uhrauksia uransa eteen. Meillä on Turussa hallin ja valmennuksen puolesta erinomaiset puitteet koulia maalivahdit terävimmälle huipulle asti, Ylönen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle