Jokereiden kotiottelut pois Ilmalasta

LIIGA / Uutinen
SM-liiga on antanut Jokereille rangaistuksen yleisön sopimattomasta käytöksestä kolmannessa välieräottelussa. 5000 euron sakon lisäksi helsinkiläisseura joutuu pelaamaan loppuottelusarjan kotiottelunsa puolueettomalla kentällä.

Jokerifanien railakas juhliminen ratkaisevassa välieräottelussa kävi kalliiksi helsinkiläisseuralle. Katsojien kurittomuuden ja puutteellisen järjestyksenvalvonnan vuoksi SM-liiga mätkäisi Jokereille 5000 euron sakon ja siirsi joukkueen kotiottelut pelattavaksi puolueettomalle kentälle.

Jokereiden kotiottelut finaalisarjassa siirretään Tampereelle ja kymmenillä jokerifaneilla on porttikielto peleihin. SM-liigalla on videonauhan perusteella useiden häiriköiden kasvot kirjattu listoille, ja porttivalvonta on jatkossa normaalia tiukempaa.

SM-liiga on myös erittäin tarkkana siitä, mitä tavaraa fanit kantavat mukanaan halliin sisälle. Varotoimena esimerkiksi isot faniliput ovat nyt kiellettyjä, koska niiden varsia voi käyttää lyömäaseena.

Tuomion perustelussaan SM-liigan organisaatio sanoo suhtautuvansa ankarasti katsojien huonoon käytökseen liigahalleissa. Helsingin Areenassa alkoi lauantaina sataa kentälle tavaraa, kun isäntäjoukkueen finaalipaikka sinetöityi Arto Kukin 4−0-maalin myötä. Kesäaiheisten tavaroiden lisäksi Helsingin Areenan jäälle lensi roppakaupalla rinkeleitä, joiden siivoaminen kesti aikansa. Jäänputsauksen jälkeen peli sai jatkua, mutta pelin ollessa käynnissä roinan heittely jatkui.

Jokeripomo Hjallis Harkimo ja päävalmentaja Doug Shedden ovat tyrmistyneitä päätöksestä. Toistaiseksi vahvistamattoman tiedon mukaan Shedden on hälyttänyt tuttavapiiristään pohjoisamerikkalaisia kiekkovaikuttajia saapumaan Suomeen ja antamaan konsulttiapua SM-liigan johdolle. Kanadalaisvalmentajan tempuista muistetaan viime kaudelta keskisormen näyttäminen kollega Jukka Jaloselle, mutta nyt kun Ville Leino varoittavana esimerkkinä sai vastaavasta teosta pelikieltoa, Shedden on päättänyt jättää julkiset mielenilmaukset ja neuvonannot tuttaviensa huoleksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle