Erkinjuntti ja Salak TPS-paitaan, Aholle jatkosopimus

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseuran uudenlainen rekrytointilinja saa jatkoa Mestis-komeettojen siirtyessä Turkuun. USA:n yliopistojäiltä TPS-rinkiin liittyy puolestaan Max Kolu. Kokeneempaa kaartia turkulaismiehistössä edustaa vuoden jatkosopimuksen solminut Matti Aho.

TPS hankki lisää nuorta kehityspotentiaalia joukkueeseensa solmimalla kahden vuoden mittaisen sopimuksen Kajaanin Hokin Antti Erkinjuntin kanssa. Vuoden mittaisilla sopimuksilla kiinnitettiin Mestiksessä Jokipoikien maalia vartioinut Aleksander Salak ja Yhdysvalloissa yliopistosarjaa pelannut laitahyökkääjä Max Kolu.

Vanhoista TPS-pelaajista Matti Aho puolestaan solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Aholla on allaan uransa toistaiseksi paras kausi. Hän teki 51 ottelussa tehot 9+5.

Hiomattomia timantteja

Uudet hankinnat kuvastavat hyvin TPS:n nykyistä linjaa. Nimekkäiden ja kokeneiden hankintojen sijaan tulevaisuutta on nyt rakennettava lupaavien, mutta katsomattomien korttien varaan.

Lapin lahjakkaimmaksi kiekkoilijaksi useaan otteeseen tituleeratun Antti Erkinjuntin, 20, kausi Mestiksen mestarijoukkueen paidassa oli täysosuma. Rovaniemen Kiekon kasvatti tehtaili runkosarjassa pisteet 20+19 ja pudotuspeleissä tehot 4+2.

- Siinä on hyvin kevyesti hiottu timantti, todellinen lahjakkuus. Hän on noussut nyt sarja per vuosi -tahtia, iloitsi TPS:n toimitusjohtaja Seppo Sutela useiden liigaseurojen haluaman pelaajan saamisesta Turkuun.

Erkinjuntti palkittiin päättyneen kauden vuoden tulokkaana Mestiksessä. Myös Jatkoajan toimitus valitsi Erkinjuntin omaan ykköstähdistöönsä runkosarjan päätteeksi.

Ensimmäisen ulkomaalaispaikkansa TPS käytti nuoren tshekkitorjujan Aleksander Salakin, 20, pestaamiseen. 1+1-mallisella sopimuksella Turkuun saapuva nuorukainen pelasi vahvan Mestis-kauden Joensuussa. Valtaosan Jokipoikien otteluista pelannut Salak torjui runkosarjassa kiekkoja 91,7 prosentin tarkkuudella.

- Agentti halusi ja hän itse halusi tulla Turkuun Urpo Ylösen takia. Ja "Upi" totesi, että mies on hyvin vähällä hiomisella valmis liigatasolle, kertoi Sutela, joka painotti, että Salak ei ole TPS:n ykkösmaalivahti tulevalla kaudella.

TPS-kasvatti Max Kolu, 23, on pelannut edelliset neljä kautta Yhdysvaltain yliopistojen välistä NCAA-sarjaa Clarksonin yliopiston joukkueessa. Korkeakoulututkinnon hankkimisen ohella Kolu on noussut joukkueensa tärkeimpien pelaajien joukkoon.

Päättyneellä kaudella sekä puolustavana hyökkääjänä että puolustajana pelannut Kolu teki 38 ottelussa pisteet 1+6. Sutela toivoo energisestä ja räväkästä Kolusta Tuomas Suomisen tapaista piristysruisketta ensi kauden joukkueeseen.

Kärki puuttuu vielä

TPS-leirissä ollaan tyytyväisiä haaviin tarttuneisiin nuoriin pelaajiin. Jo aiemmin Kajaanin Hokista Turkuun siirtyi 25-vuotias puolustaja Antti Halonen.

Sutelan mukaan TPS:n uudenlainen tilanne on näkynyt jopa positiivisesti nuorten pelaajien hankinnassa.

- Tämä on kääntynyt niin, että meille on tarjottu aiempaa enemmän nuoria pelaajia. Ja moni tuntuu valitsevan TPS:n mielellään, kun täällä on mahdollisuuksia tarjolla.

Toimitusjohtaja muistuttaa, että TPS:n joukkueesta uupuu vielä useita avainroolien pelaajia. Sutelan mukaan haussa on vielä noin viisi korkeamman profiilin pelaajaa, mukaan lukien ykkösketju ja ainakin yksi puolustaja.

- Vähän kokeneempaa kaartia etsitään niille paikoille, jonkun pitää ne maalitkin tehdä ensi vuonna.

» Lähetä palautetta toimitukselle