Tomi Pöllänen hakee vauhtia Jokipojista

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Jokipojat saa ainakin alkukaudeksi merkittävän vahvistuksen laitahyökkääjäosastolleen. Viime vuodet pääasiassa SM-liigassa viilettänyt seuran oma kasvatti Tomi Pöllänen liittyy keskiviikkona joukkueen rinkiin. Ottelukohtaisella sopimuksella Joensuussa kiekkoileva Pöllänen on mukana tositoimissa heti Mestiksen sarja-avauksessa.

Tomi Pölläsen paluu kasvattajaseuraansa tuli miehelle itselleenkin melkoisena yllätyksenä. Hän vietti syyskuun alun Allsvenskan-seura Oskarshamn IK:n testissä ja uskoi jo jäävänsä Ruotsiin.

– Pelit sujuivat hyvin, valmentaja oli tyytyväinen, ja seuran johtokin olisi halunnut minut pitää. Sitten seurassa tapahtui jotain ihmeellisiä sotkuja, joiden takia he joutuivat antamaan potkut muun muassa kakkosvalmentajalleen. Näiden hässäkköjen jälkeen seuralla ei sitten ollutkaan enää varaa palkata minua, Pöllänen toteaa harmistuneena.

– Tässä on koko syksyn ajan ollut neuvotteluja vähän sinne sun tänne, mutta aina tuntuu jotain vastoinkäymisiä riittävän. Nyt alkaa olla jo vähän mitta täynnä, joten ajattelin rauhoittaa tilanteen ja palata Joensuuhun.

28-vuotias Pöllänen asuu vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa Porissa, mutta kävi jo elokuussa harjoittelemassa Jokipoikien mukana.

– Porissa en päässyt enää Ässien kanssa jäälle, kun siellä oli jo joukkue täynnä. Soittelin sitten kotiseudulle ja kyselin, pääsisikö sieltä hakemaan jäätä, hän kertoo.

Jäätä löytyi, ja nyt myös siis pelipaikkakin. Urallaan 160 liigaottelua (tehopisteet 20+18) ja 214 Mestiksen/1. divisioonan kamppailua (79+71) pelannut Pöllänen on tietystikin Jokipojille enemmän kuin tervetullut vahvistus.

– Katsotaan nyt, kuinka pelit Mestiksessä lähtevät sujumaan. Tein nyt ainakin alkuun vain toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen, mutta eiköhän tässä jonkin aikaa sarjaa Jokipojissa pelata. Eikä sekään varmaan mahdotonta olisi, että Joensuuhun jäisin.

– Ulkomaat ovat tietysti ykkösvaihtoehto. Ja SM-liiga on toki myös mahdollinen, eivätköhän sielläkin jotkut seurat ala jonkin ajan päästä taas pelaajia etsimään, vaikka nyt ringit ovatkin täynnä, Pöllänen miettii.

Viiden vuoden jälkeen taas Joensuussa

Tomi Pöllänen pelasi Jokipojissa viimeksi kaudella 2000–01. Silloin hänen tehosaldonsa Mestiksen runkosarjassa oli 14+12. Tuon kauden jälkeen Jokipoikien toimintaa pyörittänyt Kiekko-Karhut ry meni konkurssiin, ja Pöllänen suuntasi pois kotiseudultaan.

Se osoittautui kannattavaksi ratkaisuksi, sillä seuraavana talvena taitava ja nopea laitahyökkääjä löi itsensä kunnolla läpi. Hän voitti KooKoon paidassa Mestiksen maalipörssin 28 osumalla ja syötti lisäksi 23 maalia päälle. Pudotuspeleissä syntyi vielä tehot 9+7, ja kauden päätteeksi Pöllänen valittiin Mestiksen tähdistökentälliseen.

Erinomaisesti sujunut Kouvolan kausi poiki maaliahneelle hyökkääjälle sopimuksen Ässiin. Tulokaskaudella SM-liigassa tehot olivat 11+3 ja seuraavalla 4+3. Kaudeksi 2004–05 Pöllänen suuntasi Norjan liigan Frisk-Askeriin, mistä hän palasi runsas vuosi sitten kotimaahansa ja tällä kertaa Kuopioon.

Pöllänen teki viime kaudella KalPassa SM-liigan piste-ennätyksekseen 5+12. Kevättä kohti peliaika lisääntyi, mutta 179-senttinen hyökkääjä ei ollut silti tyytyväinen kauteensa.

– Tuollaista kautta en enää haluaisi. En ole sellainen pelaaja, että pärjäisin niissä jälkimmäisissä ketjuissa vaan minun pitää saada kiekollista vastuuta, Pöllänen miettii.

Mahdollista vastuullisempaa roolia SM-liigassa odotellessa Pöllänen saa kuitenkin johtaa Jokipoikien hyökkäystä Mestiksessä.

– Pyritään nyt auttamaan joukkuetta. Jos homma lähtisi hyvin käyntiin, niin samalla voisin auttaa myös itseäni.

» Lähetä palautetta toimitukselle