Tamhockey Oy:n tulos tappiollinen

LIIGA / Uutinen
Tampereen Tapparan urheilullinen tulos lähestulkoon saavutti asetetut tavoitteet. Sen sijaan taloudellinen tulos jäi ensi kertaa tappiolle sitten vuoden 2000.

Tapparan päättynyt kausi oli urheilullisesti parempi kuin edellinen kausi. Joukkue oli SM-liigan runkosarjan neljäs ja playoffien jälkeen viides. Kotiotteluiden yleisömäärä nousi keskiarvoltaan 5866 katsojaan (nousua n. 600 katsojaa). Nousu oli lähes asetettujen tavoitteiden mukainen. Hyvin menneen syksyn jälkeen joukkue ei loukkaantumisten rasittamana päässyt ensimmäistä playoff-kierrosta pidemmälle.

– Urheilullisesti kausi oli playoffeja lukuun ottamatta menestys. Runkosarjan neljäs sija pitkän tauon jälkeen oli joukkueelta hyvä suoritus. Playoffeissa marginaalit ovat aina pienet, eikä onnikaan ollut nyt puolellamme. Nuorten pelaajien kehittyminen on myös laskettava urheilulliseen taseeseen, Tamhockeyn toimitusjohtaja Mikko Leinonen toteaa.

Taloudellisesti Tamhockeyn kulunut kausi oli pettymys: tilikauden tappio oli 249614,95 €. Edellisen kerran Tamhockeyn talous oli miinuksella viisi vuotta sitten
vuonna 2000.

– Tuloksen kehittymiseen on eniten vaikuttanut henkilöstökustannusten nousu, pääasiallisesti pelaajakulujen ja niihin liittyvien urheilijaturvavakuutuksen kasvu. Lisäksi Tapparan 50-vuotisjuhlakauteen oli päätetty panostaa strategian mukaisesti, joten siihen liittyvät ylimääräiset kulut rasittavat kulunutta kautta ja näkyvät merkittävänä kuluna myös tilikauden tuloksessa.

– Yhtiön liikevaihto nousi edellisvuodesta noin 0,6 M€ ja oli yhteensä noin 4,1 M€. Suurin yksittäinen vaikutus kokonaismyyntiin oli pääsylipputulojen nousu edellisvuodesta.

Leinonen on mielissään siitä, että Tapparan urheilullinen menestyminen kehittyi hyvin, mutta on kuitenkin huolissaan jääkiekon henkilöstökustannusten kehittymisestä, mikäli niiden nousua ei jatkossa pystytä hillitsemään kaikissa
suomalaisissa jääkiekkojoukkueissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle