TPS:lle raskaat tappiot myös talousrintamalla

LIIGA / Uutinen
Urheilullisen mahalaskun ohella myös HC TPS:n tilikausi päättyi ikäviin lukemiin.

Turun Palloseuran jääkiekkotoiminta jäi päättyneellä tilikaudella reilusti tappiolliseksi. Jo muutamana aiempana tilikautena tappiota tehnyt HC TPS:n liiketoiminta jäi tällä kertaa noin 500 000 euroa pakkasen puolelle.

- Näitä syitä on tietysti moneen kertaan jo selitelty. Tuli huono urheilullinen tulos, myynti pieneni eri sektoreilla ja pelit loppuivat ennen aikojaan, kertoi toimitusjohtaja Seppo Sutela.

HC TPS Turku Oy:n, Turkuhallin Palvelu Oy:n ja TPS Turku ry:n muodostaman konsernin liikevaihto puolestaan jäi vastoinkäymisten seurauksena kolme prosenttia aiempaa tilikautta pienemmäksi. Vaikka konsernin vakavaraisuus on viime vuosien tappioiden myötä heikentynyt, taseessa on seuran tiedotteen mukaan vielä reilusti enemmän omaisuutta kuin velkoja.

TPS:stä vakuutetaan kuitenkin talouden olevan edelleen hallinnassa. Liigajoukkueen budjettia ei ole leikattu, eikä tilannetta yritetä korjata tarjolla olevaa kiekkotuotetta heikentämällä. Vaikka kevät ja kesä ovat kuluneet vaurioita korjatessa, Sutela uskoo myynninkin sujuvan varsinaisen markkinointikauden alkaessa elokuussa.

- Kevät meni selitellessä yhteistyökumppaneille, kesällä on myynti ja muu lähtenyt jo liikkeelle. Lähes kaikki isot yhteistyökumppanit jatkavat kanssamme, vaihtuvuus on käsittääkseni melko normaalia.

Tiukasta taloudesta huolimatta Turussa haetaan uutta nousua satsaamalla, ei pelkällä säästökuurilla. Ottelutapahtuman ja yhteistyösopimusten kohentamisen ohella myös joukkueeseen panostetaan.

Sutelan mukaan pelaajabudjetissa on vielä jonkin verran tilaa, mikäli elokuun harjoitusottelut antavat aihetta lisähankinnoille. TPS-leirissä toivotaan kuitenkin ensisijaisesti, että mahdollisuuden saavat nuoret pelaajat onnistuisivat täyttämään tarjolla olevia ruutuja. Palloseura on mahdollisesti ottamassa yhden tai kaksi try out -pelaajaa kokeelle, lähinnä hyökkäyspäähän.

- Välttämättä ei haeta ketään, jos pelit sujuvat. Ja mihinkään floppeihin ei missään tapauksessa ole varaa, linjaa Sutela TPS:n uudenlaisia realiteetteja.

Maalivahti Jani Hurme on tällä hetkellä Yhdysvalloissa. Elleivät Hurmeen NHL-viritykset konkretisoidu, Sutela ennakoi sopimuskuvioiden selkenevän lopullisesti elokuun Nordic Trophyyn mennessä.

Missään tapauksessa kevyttä kipsiä kädessään toistaiseksi kantava Hurme ei palaa maalinsuulle edes harjoitusvahvuuteen ennen elokuun loppua. Toistaiseksi TPS-paidassa torjuvat vuokravahti Tomas Duba ja Juho Santanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle