Ben Eaves korvaa Erikssonin Bluesissa

LIIGA / Uutinen
Espoon Blues on täydentänyt joukkuettaan keskushyökkääjä Ben Eavesillä. Yhdysvaltalaispelaaja siirtyy Espooseen Pittsburgh Penguinsin organisaatiosta. Lisäksi seura tiedotti tehneensä jatkosopimuksen puolustaja Ismo Kuoppalan kanssa.

Espoon Blues on hankkinut korvaajan ruotsalaishyökkääjä Joakim Erikssonille, joka jätti seuran yllättäen toukokuussa. Johtavan keskushyökkääjän vaativaa roolia sovitellaan 24-vuotiaan Ben Eavesin harteille. Eavesin sopimus kattaa tulevan kauden.

- Ben on erinomaisen yliopistouran pelannut kaveri ja kuuluu tunnettuun Eavesin kiekkoperheeseen, kertoo Bluesin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari tuoreimman hankintansa taustoista.

- Kaksi edellistä kautta ovat menneet piloille polvivammojen vuoksi ja nyt hän lähtee hakemaan Euroopasta vauhtia. Pelaajatyyppinä hän on taitava ja taisteleva keskushyökkääjä, Holtari kuvailee.

Eaves pelasi kaudet 2000-04 Boston Collegen maineikkaassa yliopistojoukkueessa. Hän edusti myös kotimaataan Yhdysvaltoja nuorten MM-kisoissa vuonna 2002. Kesällä 2004 Eaves solmi sopimuksen NHL-seura Pittsburgh Penguinsin kanssa, mutta ammattilaisuran alku on ollut siis vaikea. Bluesissa uskotaan kuitenkin polvien kestävän.

- Hän on ilmoittanut olevansa terve. Sopimus astuu täysillä voimaan, kun on tehty Suomessa lääkärintarkastukset, mutta nyt Ben on päässyt jo harjoittelemaan terveenä 12 viikkoa ja kaikki näyttää hyvältä, hehkuttaa Holtari.

- Täytettävä tontti on iso. Joakim Erikssonin korvaajan täytyy olla monipuolinen ja tietynlaista johtajuuttakin löytyy, sillä Ben on Boston Collegen entinen kapteeni.

Eavesin hankinnan myötä Bluesin ulkomaalaiskiintiö on täysi. Ruotsinsuomalainen Jari Tolsa lasketaan kaksoiskansalaisuutensa vuoksi suomalaispelaajien joukkoon.

Kuoppala jatkaa hätäapuna

Lisäksi Blues on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Ismo Kuoppalan kanssa. Kokenut Kuoppala siirtyi Bluesiin viime tammikuussa helpottamaan silloista pelaajapulaa. Nytkin 31-vuotias espoolaislähtöinen puolustaja sai sopimuksensa muiden epäonnen vuoksi.

- Ismo selvisi viime kevään palomieskeikasta hyvin. Nyt kun palailtiin lomilta, sopimus tuli ajankohtaiseksi, kun huomattiin, että pitkäaikaispotilaiden toipuminen oli ollut odotettua hitaampaa, Holtari viittasi Kimmo Peltosen ja Jari Korhosen tilanteeseen.

Eavesin ja Kuoppalan sopimusten myötä Bluesilla on kasassa jo 31 pelaajan ryhmä. Joukkue aloitti yhteisharjoitukset viikko sitten. Ensimmäiset harjoitusottelunsa Blues pelaa jo kuluvan viikon lopulla, kun se kohtaa Vääksyssä kolme venäläisjoukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle