SM-liigan tuomarit lakkoon

Muut Sarjat / Uutinen
Suomalaisessa jääkiekkoilussa kuohuu. Valmentajien ja median jatkuvaan arvosteluun kyllästyneet tuomarit ovat ilmoittaneet menevänsä lakkoon loppukevääksi. SM-liiga yrittää saada loppukevään ottelut hoidettua sijaisvoimin.

Tuomaritoiminnan arvostelu on jälleen kiihtynyt pudotuspelien myötä. Tällä kertaa tuomaristo ei aio niellä kritiikkiä mukisematta, vaan ryhtyy loppukevään kestävään lakkoon. Myös SM-liigatuomareita tukevat alasarjatuomarit iskevät pillit kevääksi hyllyyn.

- Tuomarit ovat pudotuspelien välipäivinä pitämissään palavereissa saavuttaneet lopulta yksimielisyyden lakon puolesta. Jatkossa tuomarit aikovat tuoda omia mielipiteitään heidän toimintaansa arvostelevista toimittajista entistä enemmän esille paitsi mediassa myös itse ottelutapahtumissa, todetaan Suomen Jääkiekkotuomarien Liiton tiedotteessa.

Hjallis Harkimon mielestä kriisin ratkaiseminen kuuluu niille tahoille, jotka ovat sen aiheuttaneet.

- Ei paljo kiinnosta mua. Mun mielest ne toimittajat vois ite mennä sinne viheltään, ku niide vika tää kuitenki on.

Lauantain puolivälieräottelut saadaan tiettävästi vietyä läpi lakosta huolimatta. SM-liiga ei ole virallisesti vielä kommentoinut asiaa, mutta Jatkoajan saamien tietojen mukaan erotuomarijohtaja Arto I. Järvelä on käynyt alustavia keskusteluja mm. Seppo Mäkelän kanssa. Legendaarinen tuomari on suhtautunut pikahälytykseen myönteisesti. Myös Järvelä itse saattaa pukeutua raitapaitaan.

Suurimman ongelman on tuottanut vähäinen linjatuomareiden määrä. Jatkoaika kantaakin SM-liigan toiveesta kortensa kekoon tuomareiden rekrytoinnin osalta, sillä Jatkoajan sivuilla vierailee päivittäin runsaasti jääkiekkotuomarointiin perehtyneitä henkilöitä. Heille tarjoutuu nyt loistava tilaisuus näyttää kykynsä.

Kiinnostuneita kehotetaan välittömästi ottamaan yhteyttä osoitteeseen toimitus@jatkoaika.com, josta tiedot välitetään SM-liigalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle