Matt Nickerson Ässiin

LIIGA / Uutinen
SM-liigassa kymmenentenä majaileva Ässät on hankkinut riveihinsä 20-vuotiaan Matt Nickersonin. Isokokoinen puolustaja saapuu Poriin sunnuntaina 9. lokakuuta.

Dallas Starsin vuonna 2003 kolmannella kierroksella varaama Matt Nickerson tulee Poriin AHL-joukkue Iowa Starsin harjoitusleiriltä. Iowassa ei kuitenkaan ollut luvassa riittävän suurta pelillistä roolia. Alkusyksynä hän osallistui myös NHL-seuransa leirille.

Stars halusi lähettää puolustajan kehittymään Suomeen ja Ässiin, jonka kanssa NHL-seura on tehnyt yhteistyötä jo parin vuoden ajan. Pataseuralle Nickerson tulee edulliseksi, sillä Dallas maksaa miehen palkan. Texasilaisten kanssa nuorukaisella on kevääseen 2007 asti ulottuva sopimus.

Nickerson on Ässille tuttu kasvo jo vuoden takaa. Kesällä 2004 hän oli porilaisten kesäharjoituksissa muutaman viikon ajan.

195-senttinen ja 103-kiloinen jättipakki on pelannut junioriurallaan QMHJL:ssä, sekä Yhdysvaltain yliopistosarjassa NCAA:ssa. Niissä Nickerson on niittänyt mainetta ennen kaikkea kovuudellaan. Kaudella 2003–2004 hän keräsi 38 ottelussa 179 rangaistusminuuttia ja viime kaudella 48 pelissä kertyi 182 minutttia.

Nickersonin tulon myötä Ässät on käyttänyt kolme ulkomaalaispaikkaa. Uuden hankinnan lisäksi joukkueen kokoonpanoon kuuluvat Justin Forrest sekä keskiviikkona Poriin saapunut Rob Hisey.

Toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki myöntää resursseja löytyvän vielä yhdelle hankinnalle, mutta aivan lähiaikoina joukkuetta ei ole tarkoitus vahvistaa neljännellä ulkomaalaisella.

» Lähetä palautetta toimitukselle