Ässät teki voitollisen tuloksen

LIIGA / Uutinen
HC Ässät Pori Oy:n viides toimintakausi päättyi niukasti voitolliseen tulokseen. Pataseuran tilikauden voitoksi kirjattiin hieman vajaa 4000 euroa.

Ässien liikevaihto oli seuralle ennätyksellinen 2,5 miljoonaa euroa, joka oli 5,2 prosenttia edellisvuotta suurempi. Tilikauden voittoa kertyi 3800 euroa, eli 0,2 prosenttia liikevaihdosta.

Päättynyt tilikausi oli Ässien osakeyhtiöajanjaksolla toinen kerta, kun seura teki voitollisen tuloksen. Ensimmäisen kerran näin tapahtui 2002-03, jolloin Ässät kirjasi peräti 102 800 euron voiton. Pahin aallonpohja koettiin 2000-01, jolloin tulos painui pakkaselle peräti 630 200 euron verran.

Vaikka nyt ei päästy yhtä komeaan summaan kuin kaksi vuotta sitten, porilaisseuran liiketoiminta oli kuitenkin voittoa osoittavaa määrää kannattavampaa. Seura teki poistoja kaikkiaan 99 900 euron edestä. Näistä suurin osa, yli 80 000 euroa, koski taseeseen kirjattujen pelaajaoikeuksien poistoja.

- HC Ässät Pori Oy on aikoinaan käytännössä perustettu näiden pelaajaoikeuksien varaan. Nyt ne poistetaan sieltä hiljalleen. Mitään aikataulua on vaikea sanoa. Voitollisia tuloksia tarvitaan jatkossakin, jotta pystyisimme poistoja tekemään, seuran puheenjohtajana jatkava Pentti Ahola kertoi.

SM-liigajoukkueen toiminnallinen tulos oli 158 000 euroa. A-nuoriin seurassa panostettiin 137 000 euroa. Yhtiön urheilijapalkat ja -palkkiot olivat 1,17 miljoonaa euroa. Summa on ollut samalla tasolla koko HC Ässät Pori Oy:n viisivuotisen historian ajan. Palkkalistoilla Ässillä oli nyt enemmän henkilöstöä (46) kuin kertaakaan aiemmin.

Lipputulot pettymys

Yleisömääräänsä porilaiset kykenivät kasvattamaan 9,4 prosenttia, eli 109 559 katsojaan. Yleisökeskiarvoksi tuli näin ollen 3913 katsojaa/peli. Siitä huolimatta lipputulot olivat seuralle pienoinen pettymys.

- Sellaista summaa ei saatu, mitä yleisömäärän perusteella olisi voinut päätellä. Olemme huomanneet, että myydyistä lipuistamme on huomattava osa lastenlippuja, jotka ovat samannäköisiä kuin muut liput, Ahola vihjasi.

- Lipunmyyntituloja meidän on pystyttävä jatkossa kasvattamaan. Kokonaiskatsojamäärän pyrimme nostamaan pitkällä tähtäimellä 120 000-130 000 katsojaan.

Tulevalle kaudelle Ässät on asettanut yleisökeskiarvotavoitteeksi 3700 katsojaa. Liikevaihtotavoitteena on 2,7 miljoonaa euroa ja tulosta on tarkoitus tehdä 100 000 euroa.

Muita virallisia tavoitteita ovat maksuvalmiuden parantaminen, pitkäjänteinen markkinointi- ja myyntityö, A-nuorten toiminnan tehostaminen, julkisuuskuvan parantaminen ja kehittäminen sekä hyvän pelaajatuotannon takaaminen Porissa.

SM-liigajoukkueen urheilullisena tavoitteena on pääsy pudotuspelien toiselle kierrokselle. Tuota silmällä pitäen pataseura tekee aktiivisesti töitä löytääkseen vielä kovan luokan vahvistukset. Haussa on ennen kaikkea kaksi hyökkääjää. Puolustajahankinnan kohdalla seura etenee ainakin rahallisesti maltillisemmin.

- Meillä on tarvittavat rahat jäljellä, joten pystymme vahvistamaan joukkuetta laadukkailla pelaajilla, toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki ja hallituksen jäsen Kari Takko valoivat uskoa tulevaan kauteen.

A-nuorissa on puolestaan tarkoituksena pystyä jatkossa varmistamaan sarjapaikka ilman jokavuotisia karsintoja.

HC Ässät Pori Oy:n hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Aholan lisäksi Jussi Helavirta, Risto Kuparinen ja Kari Takko.

» Lähetä palautetta toimitukselle