Alexandre Tremblay kuukausiksi sivuun

LIIGA / Uutinen
JYPin kanadalaisvahvistus Alexandre Tremblay ehti saada hyvän vaihteen päälle juuri ennen loukkaantumistaan. Nyt hänen paluunsa kaukaloihin siirtyy ensi vuoden puolelle. Sillgrenillä, Drouinilla, Loikalalla ja Virolaisella on pienempiä vammoja.

Jyväskylän hurrikaanipaidat ovat joutuneet tänä syksynä kärsimään poikkeuksellisen paljon loukkaantumisista. Loukkaantumiset ovat osuneet vielä harmittavasti joukkueen runkopelaajille. Ensin Tommi Kovanen teloi olkapäänsä. Sitten Kärppä-pelissä Alexandre Tremblay kaatui koukkaamisen takia kovassa vauhdissa ja lensi rajusti laitaa päin. Tremblayn nivuksen lähentäjälihas repesi kiinnityskohdastaan ja kuvausten jälkeen puhuttiin minimissään kahden kuukauden huilista. Tuo arvio tuntuu joukkueen valmennusjohdon kommenttien mukaan hyvin optimistiselta, vaikka päätöstä mahdollisesta nivusleikkauksesta ei olekaan vielä tehty.

– Sanotaan näin, että se päätös tehdään viikonloppuna. Jos päädytään leikkaukseen, se tarkoittaa automaattisesti neljän kuukauden lepoa. Jos koetamme parantaa sitä vain levolla, niin se ottaa pari kuukautta konservatiivisen arvion mukaan. Tremblay olisi kokoonpanossa tammi-helmikuussa. Jos se levolla edes paranee, kertoi JYPin joukkueenjohtaja Ilari Näckel.

Toinen kanadalaispelaaja Pierre-Claude Drouin sai myös vammoja tuossa pahamaineissa Kärppä-pelissä. Isokokoisella hyökkääjällä oli ongelmia olkapäänsä kanssa, muttei ollut yhdestäkään pelistä pois. Liittyikö siis Drouinin vamma ja hänen siirtonsa laitaan jotenkin olkapäävammaan? Kykeneekö Drouin aloittamaan?

– Hän sai tosiaan Kärppä-pelissä iskun olkapäähän. Ihan lihasperäisen ja se oli jonkin aikaa vähän kipeä. Hänen laitaansa siirtäminen oli ihan pelillinen päätös, eikä sillä ole mitään tekemistä tuon vamman kanssa. Drouin on ollut hieman orpo ilman Harri Sillgreniä, joten koetettiin jos me saataisiin Drouinista enemmän irti laidassa, valotti Näckel.

Harri Sillgren?

– Ensi viikolla mukana. Ei kykene vielä auttamaan meitä seuraavassa pelissä, mutta sen jälkeen kyllä.

Tommi Kovanen?

– Alustava paluupäivämäärä, josta ollaan puhuttu on 23. marraskuuta. Hänellä oli kaksi viikkoa käsi kantositeessä, mutta nyt se otettiin juuri pois. Hänenkin kohdallaan mennään päivä kerrallaan ja katsotaan miten toipuminen edistyy.

Jani-Matti Loikala?

– Ollaan puhuttu, että palaisi joulukuussa. Tällä hetkellä Jani-Matti kykenee kävelemään jo ilman sauvoja. Hänellähän meni akillesjänne aivan poikki. Heti seuraavana päivänä leikattiin ja toipuminen on edistynyt hyvin, mutta kyseessä on tosi paha vamma. Pelikuntoon pääsemisessä menee tietysti aikaa, sanoi Näckel.

Petri Virolainen?

– Oli jo treeneissä tänään ja pelaa huomenna – ellei kuume nouse taas.

Loppuun suora kysymys. Aikooko JYP täydentää kokoonpanoaan loukkaantumissuman takia?

– Ei me olla sellaista mietitty. Valmennusjohdon ja itseasiassa koko seuran linja on, että otetaan irti kaikki mahdollinen näistä miehistä joita meillä nyt on. Kun katsoo liigaa, niin siellä pelaajia tulee ja menee. Me ei lähdetä pelaajarulettiin ja se on meidän vahvuus. Pelaajankin on helpompi keskittyä, kun ei tarvitse olkansa yli kurkkia mitä sivuilla tapahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle