Jan Snopek uusin Kärppä

LIIGA / Uutinen
Kärpät on tehnyt loppukauden kestävän sopimuksen tshekkipuolustaja Jan Snopekin kanssa.

Jan Snopek haki nuorukaisena tshekkipelaajille varsin tyypilliseen tapaan oppeja Kanadan juniorisarjoista. Tuon jälkeen mies palasi Eurooppaan ja kiekkoili yhden kauden verran Elitserienissä.

Kaudesta 1998–1999 saakka 34-vuotias pakki on kuitenkin pelannut vain Tshekin pääsarjassa. Maaotteluita hänelle on kertynyt kolme kappaletta, kun puolustaja oli mukana Euro Hockey Tourilla kaudella 2003–2004.

Tshekkiläisen hokecb.cz-verkkosivuston mukaan Snopekilla oli tämän kauden sopimuksessaan pykälä, joka tietyin ehdoin mahdollisti siirron ulkomaille.

Lopulta mies suuntasi Kärppiin, jonka kanssa hän solmi loppukauden kattavan sopimuksen. Talven 42 ottelussaan Snopek ehti tehdä tshekkijoukkueessa pisteet 2+12=14.

– Saamme todella kovan rutiinin omaavan peruspuolustajan, joka tuo fyysisyyttä peräpäähän, urheilutoimenjohtaja Harri Aho toteaa.

– Uskon, että Snopek peruspuolustajan roolissa on sitä mitä joukkueessa tarvitsemme. Hänen kokemukselleen on käyttöä. Rightin puolen pelaajana hän on hyvä lisä erikoistilanteisiin ja pelinrakentamiseen, miettii vastuuvalmentaja Hannu Aravirta.

Snopek on Kärppien joukkueessa peräti seitsemäs ulkomaalaispelaaja. EU-pelaajana hän ei kuitenkaan rasita joukkueen kolmen ulkomaalaispelaajan kiintiötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle