Mäkiaho pikakomennukselle Kärppiin

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Oulun Kärpät paikkaa laituriosastoaan kokeneella kalustolla, kun Toni Mäkiaho liittyy joukkueeseen viiden ottelun mittaisella sopimuksella.

Kärppien hyökkääjistössä on miesvajetta, sillä koko syksyn pelaavassa kokoonpanossa olleet Joonas Donskoi, Julius Junttila ja Miikka Salomäki edustavat Suomea Buffalossa ja Niagarassa pelattavissa nuorten MM-kisoissa. Heidän lisäkseen oululaisten hyökkäysriveistä puuttuvat sairastuvalla olevat Mikko Alikoski, Kamil Kreps sekä jo pitkään sivussa ollut Jari Viuhkola. Myös Jonathan Hedström on poissa, sillä hänen sopimuksensa purettiin ennen joulua.

Viiden ottelun komennuksella joukkueeseen liittyvä Toni Mäkiaho on kiekkoillut alkukauden Mestiksessa K-Vantaan riveissä. 35-vuotias hyökkääjä on toiminut joukkueensa kapteenina ja nakuttanut 22 ottelussa pisteet 10+18=28.

Uransa aikana Mäkiaho on pelannut SM-liigaa HPK:n, HIFK:n, Tapparan, Pelicansin, Bluesin ja KalPan riveissä. Täten Kärpät on hänelle jo seitsemäs joukkue kotoisessa liigassa.

– Meillä on ensi viikolla kaksi vaativaa vierasottelua ja laitureista on pula. Seurajohto reagoi nopeasti ja saimme avuksemme kokeneen ja rutinoituneen hyökkääjän, joka pystyy maalintekoon, hallitsee kahdensuunnan pelin ja on fyysinen pelaaja, kertoo Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta seuran verkkosivuilla.


Toni Mäkiahon alkukausi on sujunut vantaalaisseuran riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle