Vehanen Kazaniin, Tellqvist Lukkoon

LIIGA / Uutinen
SM-liigan ykkösvahdiksi kuluvalla kaudella noussut Petri Vehanen siirtyy KHL:ssa pelaavan Ak Bars Kazanin riveihin. Samalla alkukauden Kazanissa pelannut Ruotsin maajoukkuemaalivahti Mikael Tellqvist saapuu Raumalle paikkaamaan Vehasen jättämää aukkoa.

Petri Vehanen, 32, kävi jo kerran aikaisemmin Venäjällä pelaamassa, kun hän torjui yhden kauden ajan Nizhnekamskin Neftehimikin paidassa. Tuolloin tilille kertyi 49 ottelua. SM-liigassa Vehanen ei ole edustanut koskaan muita joukkueita kuin Rauman Lukkoa.

– Haluan kiittää Lukkoa tästä mahdollisuudesta, joka minulle tässä tilanteessa avautui. Tiedän, että ratkaisu oli Lukon taustaryhmille vaikea. Jätän taakseni voittavan joukkueen. Mutta tiedän myös, että tilalleni Lukko sai huippuluokan maalivahdin, kommentoi siirtoaan Vehanen.

– Vehanen on Lukon kasvatti, joka seuravalintoja tehdessään on aina ollut lojaali Rauman Lukolle. Nyt tuli vastaan tilanne, jossa voimme palkita hänet lojaalisuudestaan kasvattajaseuraansa kohtaan. Päätöksenteko oli sekä Lukolle että Petrille vaikea ja haastava, mutta lopulta päädyimme yhdessä tällaiseen ratkaisuun, toteaa Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

Kuluvalla kaudella Vehanen on ollut SM-liigan paras maalivahti. Torjuntaprosentiksi muodostui huimat 94,09 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi jäi 1,65 ottelua kohden.

Samassa yhteydessä Lukko tiedotti tehneensä Vehasen kanssa kahden vuoden sopimuksen, joka astuu voimaan maalivahdin palatessa Suomeen.

Vehasen lähdön jättämää aukkoa saapuu paikkamaan alkukauden Kazanin paitaa kantanut 30-vuotias Mikael Tellqvist. Kahdeksan kautta NHL:ssa pelannut Tellqvist on edustanut urallaan Toronto Maple Leafsia, Phoenix Coyotesia ja Buffalo Sabresia. Ruotsissa Tellqvist kantoi Djurgårdenin paitaa.

Maajoukkueessa ruotsalainen on saavuttanut olympiakultaa, sekä MM-kisoissa hopeaa ja pronssia.

– Pelini Venäjällä eivät ole sujuneet, enkä ole saanut pelata. Minulle tämä on hyvä ratkaisu,
Tellqvist taustoitti siirtoaan hockeykanalen.se -sivustolla.

Ruotsalainen lentää Suomeen jo huomenna, mutta pelaaminen perjantaina on kuitenkin epävarmaa.

– Varusteeni jäävät tänne. Uusien varusteiden kanssa on vaikea hypätä suoraan peliin, Tellqvist selvensi.

» Lähetä palautetta toimitukselle