Normion toinen kulta

LIIGA / Haastattelu
Kärppien telaketjuosastoon kuuluvalle Teemu Normiolle mestaruus oli uran toinen. Edellinen kultamitali tuli viime keväänä. Mestaruus maistui Normiolle jälleen mukavalle.

Ensimmäinen mestaruus on monelle pelaajalle se rakkain. Niin myös Normiolle, mutta se ei vähennä lauantain tunnelmaa.

- Mestaruudet on erilaisia. Kuten sanotaan, niin ensimmäinen on aina ensimmäinen. Tunne on silti sanoinkuvaamaton, laitahyökkääjä hehkutti.

Pelaajat ovat tehneet kauden aikana paljon töitä ja kestäneet monenlaista rääkkiä. Kultamitalien myötä tuo työ kuitenkin palkitaan.

- Mieleen tulee kaikki hieno työ, hyvät ja huonot hetket. Olemme tehneet töitä jopa 11 kuukautta tätä varten.

Viidennessä finaalissa Kärpät pääsi päätöserään kolmen maalin karkumatkalla. Tuossa vaiheessa moni alkaisi jo leijua ja nauttia, mutta oululaiset eivät halunneet antaa vastustajalle mahdollisuutta rokottaa asennevamman takia.

- Jääkiekko on kuitenkin nopea peli. Jouduimme tekemään paljon työtä mentaalipuolella, että keskittyminen ja ajatus olisivat pysyneet kasassa. Viisi minuuttia ennen loppua tulleen 5-1-osuman jälkeen uskalsi vähän jo nauttia.

Kunniaa Bluesille

Normion pudotuspelien parhaat hetket olivat puolivälierissä Ilvestä vastaan. Silloin fyysinen peli oli arvossaan ja Normion avut tärkeitä.

- Ilves pelasi kovaa ja taklasi ärhäkkäästi. Pidän pelistä, kun siinä on kivaa sähinää.

Finaalivastustaja Blues pisti Kärpät ahtaalle. Normio antoikin vastustajan taistelulle arvostusta.

- Vaikka voitot menivät lukemin 4-1, jouduimme tosi koville. Yllätti, että Blues pystyi noin hyvään peliin. Heiltä oli kuitenkin runkopelaajia kuten Öhman ja Eaves pois. Sieltä nousi kuitenkin nuoria tilalle ja he pelasivat kypsästi.

Kärppien kohdalla on nostettu esiin se seikka, että moni pelaaja sekä mahdollisesti valmentaja on lähdössä kohti uusia haasteita. Normio ei kuitenkaan halunnut nostaa joukkueen hajoamista esille sen enempää.

- Ainahan joukkue muuttuu kauden jälkeen. Kyllä me pelaajat se tiedetään ja tiedostetaan. Ei tässä kuitenkaan mitään nostalgiaa ole ilmassa!

- Meillä oli hieno joukkue, jossa oli menttaalisesti todella kovia kavereita. Hyvä tätä on muistella.

Muisteluita on hyvä jatkaa mestaruussaunassa, joka kestänee Normiollakin muutaman päivän ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle