Pudotuspelien tähti

LIIGA / Haastattelu
Kärppien maalivahti Tuomas Tarkki valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Herra rauhallisuus oli viime kevään mestaruuden tapaan Kärppien tukipilari, johon joukkue pystyi luottamaan.

Mestaruus ei kilahtanut Kärppien pöytään puhtaasti. Joukkue joutui koville kovasti painaneen Bluesin kanssa. Kun pelit kuitenkin etenivät, niin oululaiset saivat koneensa käyntiin.

- Parissa viimeisissä peleissä näki, että saimme jalat auki. Varsinkin näissä finaaleissa sitten näki, että olemme pelanneet näitä pelejä ennenkin, Tarkki totesi taiston tauottua.

Maalivahdin oma kausi oli vaiheikas. Loppukaudeksi tullut Andy Chiodo nappasi paikan veräjältä, mutta Tarkki valtasi paikan takaisin pudotuspelien aikana.

- Tuli siinä huonojakin hetkiä, mutta niistä noustiin. Jossain vaiheessa ei tullut peliaikaa ja sitten vielä loukkaantuminen pahaan paikkaan. Itsellä oli kuitenkin vahva usko, että eivät nämä pelit omalta osalta tähän loppuneet.

Runkosarjan paras torjuntaprosentti ja finaalien jäätävät otteet saivat monet Tarkkia jälleen kritisoineet pyörtämään puheensa. Raumalainen rauhallisuus oli mestaruuden takuumies.

- Kokonaisuutena olen tyytyväinen omaan kauteen. Välillä tuli taas paskaa mielestäni aiheettomasti, mutta mikäs siinä. Ihan tyytyväinen olen, torjuntaprosentti runkosarjassa oli paras, mikä kertoo jotain.

Kärpät joutui ajoittain kovaankin paineeseen, mutta Tarkki ja viisikkopuolustaminen kestivät. Vastustajat pysyivät useasti pois sota-alueelta ja hyökkäykset jäivät kulmiin.

- Puolustamalla näitä mestaruuksia voitetaan. Hyökkäyksen osalta me saimme vastustajat ahtaalla nopealla pelaamisella. Onnistuimme myös pudotuspeleissä iskemään niistä tärkeistä paikoista maalit, missä kaverit eivät onnistuneet.

Viime kaudellakin pudotuspelien parhaan pelaajan tittelistä kamppaillut Tarkki arvostaa enemmän koko joukkueen suoritusta.

- Toki hieno meriitti, mutta mieluummin minä tuon isomman pokaalin voitin. Sen kun saisi itselle kotiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle