Aaltonen lupaa jyskyttelyä

LIIGA / Haastattelu
Viime keväänä Kärppien yksi pudotuspelien piristysruiskeen saaneita pelaajia oli hyökkääjä Juhamatti Aaltonen. Taitoniekkana tunnettu laituri uskoo vahvasti, että Kärpät on iskussa puolivälieräsarjassa Ilvestä vastaan ja omakin peli paranee.

Pohjoisessa on kiima jälleen nousemassa, kun kiekko läsähtää jäähän keskiviikkona Raksilassa. Samanlaisia tunnelmia löytyy myös Kärppien joukkueesta.

- Olemme hyvässä fyysisessä kunnossa ja valmiina peleihin. Fiilikset ovat kyllä hyvät, kun kauden kohokohta on alkamassa. Olemme vähän tarkastelleet omaa ylivoimapelaamista ja jäällä on otettu peruskamppailua, kevään karkeloissa viihtyvä Juhamatti Aaltonen kertoo Kärppien valmistautumisesta.

Aaltonen tarkkaili televisiosta tamperelaisten voitokkaan kamppailun Rauman Lukkoa vastaan. Joukkueella pääpaino on kuitenkin ollut omassa tekemisessä muutamaa aspektia lukuun ottamatta.

- Kotona tuli peliä katseltua, ja kyllähän maalivahti (Tero) Leinonen pelasi hyvän pelin. Hän on tärkeä pelaaja niille, Aaltonen kommentoi.

Tulikuuma maalivahti voi monesti pyöräyttää otteluita voitoiksi ja kääntää omilla torjunnoillaan pelin painopistettä. Leinosen ohittaminen tullee olemaan yksi merkittävä tekijä Kärppien kannalta.

- Eihän se ole kun ampua vaan. Ei sekään mikään seinä ole, ammutaan vaan paljon. Kyllä sinnekin menee, Aaltonen valaa uskoa.

Toinen tekijä ottelusarjalle tullee olemaan avausottelu keskiviikkona. Ilveksellä on takanaan kolme kovaa peliä lyhyen ajan sisällä ja Kärpillä tauko vetreine jalkoineen. Odotettavissa on, että oululaiset lähtevät luistelemaan Ilvestä ulos heti alussa.

- En tiedä kummalle se on huono juttu, kun toinen on pelannut paljon ja me emme. Ilves on tietenkin väsynyt, mutta heillä on pelitatsi päällä. Me olemme taas tuoreita ja lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksilla, eli liikumme ja luistelemme heti paljon. Tarkoitus on kääntää nopeasti peliä, mikä varmasti rasittaa Ilvestä ja painaa sitten jaloissa, Aaltonen analysoi.

Näkemys lienee hyvinkin paikkaansa pitävä ja ratkaisut tapahtuvatkin Aaltosen mukaan pudotuspeleissä ennemminkin tahtopuolella kuin pelaajakokoonpanon nimillä.

- Tulossa on varmasti tasainen sarja, mutta voittaja on se, kumpi kääntää peliä, liikkuu ja taistelee paremmin. Näkisin, että nuo kolme tekijää ratkaisevat sarjan. Materiaalilla ei niinkään ole väliä näissä peleissä, Aaltonen uskoo.

Hyvä loppu, parempi mieli

Oululaiset ovat pelanneet tällä kaudella Tampereella molempia paikallisia joukkueita vastaan tiukkoja vääntöjä, jotka ovat ratkenneet viime hetkillä Kärppien eduksi. Aaltonen sai tililleen yhden ratkaisuosuman jatkoajalla Tapparaa vastaan.

- Hakametsässä on aina hyvä pelata. Siellä on hyvä halli, mutta jää on joskus vähän huono. Toki se on sitä molemmille. Tiukkoja pelejä on tulossa, Aaltonen toteaa.

Kärpät on Aaltosen mukaan tarkastellut omassa pelissään perusasioita, eikä joukkueen tarvitse sen isommin muuttaa mitään tuleviin otteluihin. Henkilökohtaisesti enemmänkin kiekkoa aktiivisesti pitävä ja kiekolliseen peliin keskittyvä Aaltonen aikoo jälleen laittaa kroppaa likoon. Fysiikka pelityylin suoraviivaistamiseen riittää.

- Treenit on treenattu ja peli alkaa. Nyt pitää jälleen omassa tekemisessä ryhtyä taklaamaan. Pistetään vähän jyskyttelyä peliin, mies vinkkaa.

Henkilökohtaisesti Aaltosen kausi on ollut vuoristorataa. Tammikuussa hän oli kuitenkin liekeissä, kun yhteispeli Kalle Sahlstedtin ja Jonas Andersonin kanssa sujui kuin selkärangasta. Anderssonin ollessa sivussa loukkaantumisen vuoksi vielä jonkin aikaa, hänen paikallaan pelaa Aaltosen tutkaparina Tomi Mustonen.

- Joulun jälkeen oli hyvä jakso maajoukkuetaukoon asti, mutta jostain kumman syystä sitten kangerteli. Tuli sekä hyviä että huonoja pelejä. Henkilökohtaisesti ei mikään huippu ja huikea kausi, mutta kun pelaa onnistuneet pudotuspelit, niin ei kukaan enää muista alkukautta, Aaltonen kertoo näkemyksensä.

Vinkkejä keskiviikkona alkavaan Ilves-sarjaan Aaltonen haki tiistai-illan Mestiksen karsintasarjan ottelusta, jossa oululainen Kiekko-Laser taistelee paikasta auringosta.

Tulevissa peleissä nähdään, jäikö Siltavirran Samin ja kumppaneiden kikoista oppeja.

» Lähetä palautetta toimitukselle