Mielipide

Työ jatkuu

LIIGA / Kolumni
Kärppien syyskausi on vaikeuksista huolimatta sujunut hyvin. Vaikka avainpelaajat ovat kärsineet erilaisista vammoista, on joukkue sarjan piikkipaikalla.

Oululaisjoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen on varsin tyytyväinen suojattiensa syyskauteen. Joukkuetta muutettiin hieman edelliskauteen verrattuna ja myös uusi tuomarilinja huomioitiin joukkuetta kasattaessa.

- Uusittu tuomarilinja herättää minussa valmentajana luottamusta. Toivottavasti meitä kohdellaan oikeudenmukaisesti joka pelissä. Olemme sopeutuneet linjaan hyvin ja joukkue on rakennettu linja huomioiden. Seurasimme NHL:n viime vuotta ja katsoimme millaiset joukkueet pärjäävät. Liikkuva, jalkavat ryhmät, jotka jaksavat pelata. Mietittiin asiaa kasausvaiheessa ja syksyn perusteella onnistuimme joukkueen kokoamisessa, Jalonen valotti.

Kärpät on kärsinyt syyskaudella loukkaantumisista, jotka ovat osuneet juuri avainpelaajille. Heti harjoituskaudella joukkue menetti ykkösvahdiksi kaavaillun Andy Chiodon, ja syksyn mittaan rivit ovat harvenneet muun muassa Hannes Hyvösen ja Jari Viuhkolan loukkaantumisten myötä.

- Joukkue on loukkaantumisten jälkeen näyttänyt kovan venymiskykynsä. Olemme keskittyneet oikeisiin asioihin ja saaneet voimaa peli-iltoina. Pojat saavat ison kiitoksen siitä, Jalonen suitsutti.

Seuran johto on kauden aikana vahvistanut pakettia muutamalla täsmähankinnalla. Jalonen olikin varsin tyytyväinen maalivahtipeliin, mutta myös joukkueen sisältä nousseisiin uusiin vastuunkantajiin.

- Uudet vastuunkantajat ovat nousseet esiin. En nyt halua nimetä yksittäisiä onnistujia. Jo kesäharjoittelussa näki, ketkä ovat niitä, jotka tulevat onnistumaan. Harjoittelussa näkyi sellainen palo ja into. No Mika Pyörälän ja Janne Pesosen voi nostaa esiin. Pojat pyysivät meiltä niin kovat ohjelmat, että ajattelimme jo valmennuksen kesken, että huh huh. Nyt se sitten näkyy kovana itseluottamuksena, valmentaja taustoitti.

Ennen kautta uskottiin, että puolustus on joukkueen heikoin osa-alue. Tälle sektorille on kuitenkin tullut kauden aikana vahvistusta ja tällä hetkellä joukkueessa on ylitarjonta pakeista. Tilanteen kanssa ei kuitenkaan hätäillä, vaan asiaa tutkitaan rauhassa.

- Emme ole vielä ajatelleet asiaa. Viime pelissä meillä oli vain neljä puolustajaa. Jos 10 on rivivahvuus, niin upseerit tietävät, että taisteluvahvuus on eri asia. Katsomme asiaa uudestaan tammikuun lopussa, Kärppien hallituksen puheenjohtaja Seppo Arponen kertoi tilanteesta.

Vaikka syyskausi on sujunut hyvin, ei oululaisseurassa aiota jäädä lepäämään. Kova työ jatkuu tauon aikana ja peliä pyritään kehittämään parempaan suuntaan.

- Työ jatkuu. Kovat pelit ovat meidän mittarimme – olemme katselleet niitä nauhalta ja tulevat harjoitukset on tehty sen mukaan. Yritämme kehittyä niin pelillisesti kuin asenteellisestikin, Jalonen kertoi joukkueen ohjelmasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle