Jokereiden pakka koossa

LIIGA / Artikkeli
Jokerit julkisti maanantaina maalivahti Jussi Markkasen ja hyökkääjä Clarke Wilmin vuoden mittaiset sopimukset. Samalla joukkue purki maalivahti Scott Langkow’n koeaikasopimuksen. Jokerit etsii uusien sopimuksien jälkeen enää yhtä puolustajaa pelaajamarkkinoilta.

Jokerit nousi tuoreiden sopimusuutisten jälkeen yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista tulevan kauden SM-liigassa. Jokereiden toimitusjohtaja Matti Virmanen arvioi uusia sopimuksia Jokereiden kannalta tärkeiksi.

- Suurin asia oli se, että saimme NHL-tason maalivahdin eli Jussi Markkasen joukkueeseemme. Samalla Jokerit on purkanut Scott Langkow’n koeaikasopimuksen ja hän matkustaa jo lähipäivinä takaisin kotimaahansa, Virmanen ilmoitti.

- Joukkue on tällä hetkellä hyvässä jamassa. Me etsimme vielä yhtä puolustajaa, muutoin joukkue on kasassa. Ensin katsomme koeaikasopimuksella olevien puolustajien kyvyt. Ulkomaalaisvahvistuksia joukkueessa on nyt kaksi.

Toinen Virmasen mainitsemista ulkomaalaisvahvistuksista on vuoden jatkosopimuksen allekirjoittanut hyökkääjä Clarke Wilm.

- Wilm ilmestyy Suomeen syyskuun alussa ja esiintyy Jokereiden riveissä jo Helsingin turnauksessa, Virmanen kertoi.

Joukkueen päävalmentaja Doug Shedden oli erittäin tyytyväinen siihen, että Jokerit onnistui löytämään kovan tason korvaajan NHL:ään siirtyneelle Juuso Riksmanille ja kehui Clarke Wilmin monipuolista osaamista.

- Riksman torjui viime kaudella erinomaisesti, eikä ilman hyvää maalivahtipeliä voi voittaa. Siksi olen innoissani tämän päivän uutisesta. Lisäksi Clarke Wilmin jatkosopimus on meille tärkeä. Hän oli viime kaudella todella vahva puolustuspelissä ja pystyi myös maalintekoon.

”SaiPa-omistus ei vaikuta peliuraani”

NHL:ssä aina Stanley Cup finaaleita myöten torjunut Jussi Markkanen tekee paluun SM-liigaan useamman vuoden Pohjois-Amerikan visiitin jälkeen. Syksystä 2001 asti ulkomailla pelannut maalivahti pitää Jokereita mainiona joukkueena menestyksen tavoittelemiseen.

- Jokereihin tuleminen on ennen kaikkea urheilullinen haaste. Yhtenä tavoitteena seuraa valitessa oli päästä pelaamaan sellaisessa organisaatiossa, joka todella tavoittelee menestystä. Jokerit SM-liigan kestomenestyjänä on tällainen joukkue.

Markkanen on pelannut liigaa aikaisemmin Tapparan ja kasvattajaseuransa SaiPan riveissä. SaiPaan Markkasella on siteitä myös taloudellisesti, sillä hän on eräs seuran omistajista.

- Olen sinänsä onnellisessa asemassa, että olen saanut auttaa SaiPaa, kun se apua tarvitsi. Osaomistajuudella ei ole mitään vaikutusta pelaajauraani.

» Lähetä palautetta toimitukselle