Virmanen myöntää kilpailuaseman heikkenemisen

LIIGA / Haastattelu
Vielä kaksi vuotta sitten toimitusjohtaja Matti Virmanen vakuutteli Jatkoajan haastattelussa, että Jokerit pystyy kilpailemaan pelaajamarkkinoilla ruotsalaisseurojen kanssa. Nyt tilanne on Virmasen mukaan muuttunut: Elitserienin pelaajapalkkiot ylittävät Jokerien maksukyvyn.

Jokerien hopeajoukkueen useat runkopelaajat ovat siirtymässä Ruotsin Elitserieniin. Tomek Valtosen ja Martti Järventien siirrot ovat jo selviä, lisäksi Markus Kankaanperän ja Petri Pakaslahden pestit ovat sinettiä vaille varmoja. Toimitusjohtaja Matti Virmanen myöntääkin, ettei Jokerit enää pysty vastaamaan ruotsalaisseurojen palkkatarjouksiin.

kolumni

Virta vie, mitä tehdään?
[lue lisää]

- Rahalla emme pysty enää kilpailemaan ruotsalaisten kanssa. Meiltä ei ole koskaan aiemmin lähtenyt pelaajia Ruotsiin tästä syystä, Virmanen mietiskeli.

- Se on toinen kysymys, olisimmeko kaikkia halunneet pitääkään, mutta menetimme sinne muutaman kaverin, se täytyy sanoa.

Jokerien pelaajabudjetti pysyy ensi kaudella jotakuinkin ennallaan, mutta moni muu liigaseura leikkaa menojaan rajustikin. Samaan aikaan Elitserien-seurat pystyvät kilpailemaan täysipainoisesti jo Sveitsin liigan huippuseurojen kanssa koko mantereen merkittävimmistä kultakimpaileista. SM-liiga on tässä kilpailussa jäänyt selvästi alakynteen.

- Kertooko se sitten siitä, että Ruotsi on suuri maa ja siellä on paljon rahaa. Tämä palkkataso ja nämä resurssit eivät vain riitä. Se on ihmeellinen asia, toimitusjohtaja päivitteli.

- Ymmärrän täysin niitä pelaajia, jotka sinne lähtevät, kun ero on niin suuri kuin se tällä hetkellä on. Onneksi pystyimme kuitenkin paikkaamaan näiden pelaajien jättämät aukot ja meillä on jälleen hyvä joukkue.

Virmasen mukaan välit Ruotsiin siirtyneiden pelaajien kanssa ovat "vähintään kohtalaisessa kunnossa".

- Jos paluu jossain vaiheessa tulee eteen, ei tarvitse kovin pitkään miettiä, mihin seuraan kaverit tulevat. Kaikki on hoidettu molemmin puolin asiallisesti. Tiedotus on pelannut myös meihin päin rehellisesti riittävän aikaisessa vaiheessa, että olemme pystyneet keskittymään tulevaan.

Kaikista pelaajista Jokerit ei pysty kilpailemaan Suomessakaan. Huippulupaus Jori Lehterä siirtyi Tapparaan, vaikka Jokerit olisi mielellään pitänyt hänet.

- Sekä Lehterän että Roni Anderssonin kanssa keskusteltiin kyllä, ja halua olisi ollut jatkaa heidän sopimuksiaan, mutta emme päässeet molempia osapuolia tyydyttävään tulokseen, Virmanen valotti.

- Samalla tavalla kuin Shedden toivotti onnea kokeneemmille pelaajille, haluan toivottaa onnea myös heille. Ehkä he laskivat, että rooli jossain muualla on erilainen kuin mitä se olisi ollut meillä. On ihan ymmärrettävää, että näitä siirtoja välillä tulee. Kaikki eivät voi pelata yhtä paljon kaikissa seuroissa.

SM-liigan kilpailukyky tapetilla

Jokerien tiistain tiedotustilaisuudessa puitiin tavallista enemmän koko liigaa koskevia asioita. Yksi puheenaihe oli vanha tuttu: pudotuspelitulojen kierrättäminen liigan kautta. Jokerit on aktiivisesti ajanut pudotuspelien lipputulojen jäämistä ainakin osittain ottelun järjestävälle seuralle.

- Toivotaan, että jonain vuonna muutos tulee. Olen sitä asiaa kymmenen vuotta ajanut. Aika kädetön olen ollut, kun en ole sitä liigassa saanut läpi, Virmanen ruoski itseään.

Jokeripomo muistutti kuitenkin, että ainakin yksi muutos oikeaan suuntaan ensi kaudeksi on tulossa.

- Ensi kaudellahan kaikki pudotuspelisarjat pelataan paras seitsemästä -systeemillä. Kenen taskuun ne rahat sitten menevät, se on toinen asia. Tähän mennessä ovat menneet vääriin taskuihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle