Lindström jättää paineet muille

LIIGA / Haastattelu
Jokerien päävalmentajaksi maanantaina nimitetty Curt Lindström jutteli lehdistötilaisuudessa tuttuun herrasmiesmäiseen tyyliinsä. "Curre" joutui päättämään jokeripestistä nopeasti, mutta lopulta päätös oli valmentajan mukaan helppo.

Lindström aloitti oman osuuutensa iltapäivän lehdistötilaisuudessa kohteliaasti.

- Ensinkin, olen tyytyväinen, kun sain palata toiseen kotiini, Suomeen.

Kun jokerijohto oli päättänyt Waltteri Immosen johtaman valmentajakolmikon syrjäyttämisestä, otti se Hjallis Harkimon mukaan yhteyttä vain yhteen päävalmentajaehdokkaaseen.

- Hjallis soitti minulle perjantaina ja ja seuraavana aamuna puhuin Matin kanssa pitkään puhelimessa. Sain vain yhdeksän tuntia aikaa miettiä päätöstäni, mutta se syntyi nopeasti, Lindström kertoi. Perustelut päätökselle olivat varsin yksinkertaisia.

- Pidän jääkiekon parissa työskentelemisestä ja Jokerit on ollut yksi Suomen johtavista seuroista jo yli vuosikymmenen.

Vaikka Jokerien päävalmentajan paikka on yksi Suomen seuratuimmista, Lindströmin suhtautuminen uuteen tehtävään on maanläheinen.

- Odotuksia voivat luoda media, fanit ja seura, mutta itselleni en ota mitään paineita. Teen vain parhaani. Paineet ovat olemassa, olen työskennellyt niiden alaisena koko elämäni. Emme voi tilata hyviä tuloksia, voimme vain tehdä töitä niiden eteen, Lindström muistutti.

- Kerron pelaajille tarkkaan, mitä heiltä odotan. Matti ja Hjallis kantavat Jokereissa päävastuun valmentajien kanssa, mutta myös pelaajilla on vastuunsa. Heidän täytyy aloittaa alusta ja tehdä kovasti töitä.

Sitten viime kevään ja Ilves-pestin päättymisen Lindström on ollut jääkiekon kanssa tekemisissä vain katsojana. Päätöstä Jokereihin lähtemisestä hankaloittivat aiemmin luvatut esiintymiset eri yrityksissä ja omat matkasuunnitelmat.

- Minun kannaltani tärkein kysymys oli, onko minulla todella nälkää jäljellä.

Työ alkamassa

Vielä jokerijoukkue ei Lindströmille ole kovin tuttu. Yksien yhteisten harjoitusten perusteella ei vielä kummoisia johtopäätöksiä voi tehdä, vaikka osa pelaajista onkin entuudestaan tuttuja.

- Tulin tänä aamuna. Olen tavannut joukkueen tänään iltapäivällä ja pitänyt yhdet harjoitukset heidän kanssaan. Joukkueessa on paljon potentiaalia, mutta meillä on paljon on työtäkin tehtävänä, veisteli Lindström englanniksi.

- Moni pelaaja oli poissa, Santala ja Hyvönen esimerkiksi. Tilanne on tuttu: kun uusi valmentaja tulee, kaikki haluavat tehdä häneen vaikutuksen. Sen näin, että he haluavat jotain, se on tärkeintä.

Jokerit on koko alkukauden ajan näyttänyt luistelevan kuin tervassa. Lindström ei halunnut arvuutella kuntopohjan osuutta asiaan.

- Minulla ei ole käytettävissäni testituloksia. Harjoittelimme tänään kovaa, huomenna harjoittelemme kahdesti, samoin keskiviikkona, torstaina ja perjantaina, eli teemme kyllä kovasti töitä. Minun on
mahdotonta sanoa, millä tasolla kuntopohja on.

Tärkeimpänä asiana uusi päävalmentaja piti joukkueen henkisen tilan kohottamista.

- Kun joukkue, jossa on niin paljon hyviä pelaajia, on liigassa sijalla 12, he kadottavat yhden hyvin tärkeän asian - itseluottamuksen.

- Aloitamme työn tällä viikolla. Keskitymme henkiseen puoleen, mutta myös pelisysteemiin.

Jatkossa joukkueen tilannetta on tarkoitus tarkastella viikko kerrallaan. Surkeasta alkukaudesta huolimatta Lindström uskoo joukkueen mahdollisuuksiin.

- Jokaisen ottelun voi voittaa ja voitosta saa kolme pistettä. Jäljellä on 36 ottelua, eli pisteitä on vielä paljon jaossa, herrasmiesvalmentaja muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle