Legendan ja uusien ilvespuolustajien mietteitä

LIIGA / Haastattelu
Jatkoaika tapasi Ilves-legenda Raimo Helmisen ja uudet Ilves-puolustajat Pasi Petriläisen sekä Teppo Tuomasen seuran tiedoitustilaisuuden jälkeen. Seuraavassa miesten mietteitä.

Ilves julkisti tulevan kauden runkonsa seuran 75- vuotispäivänä. Pelaajista paikalla olivat joukkueen kapteeni Raimo Helminen ja uudet puolustajat Pasi Petriläinen ja Teppo Tuomanen. Petriläinen liittyi Ilveksen mukaan poskelleen menneen Venäjän keikan jäljiltä ja Tuomanen puolestaan Mestiksen TuTosta.

Helminen vielä täysillä mukana

Jo viidenteentoista Ilves-kauteensa valmistautuva Raimo Helminen oli silminnähden tyytyväinen siihen, miten Ilveksen joukkue alkaa hahmottumaan.

- Tilanne on paljon parempi, kuin moniin vuosiin. Ei ole porukka ollut vuosiin tässä vaiheessa näin hyvässä kunnossa.

Helmisen mukaan on tärkeää, että joukkue on kasassa aikaisessa vaiheessa.

- Se luo itselle,kannattajille ja kaikille tässä mukana oleville sellaista positiivista odotusta tulevaan.

Oman uransa jatkoon Raipe löysi kipinän helposti.

- Loukkaantumisen jälkeen huomasin, että nälkää on vielä jäljellä. Viime kaudella oli kivaa pelata ja välillä tuntui että homma toimii itsellä vieläkin.

- Yllättävänkin kova into on reenata jo nyt. Tarkoitus on mennä vielä täysillä, Helminen lupaa.

Omasta roolistaan tulevalla kaudella kiekkolegenda odottaa entisenlaista.

- Samanlaiset minuutit ovat tavoitteena, kuin edelliskaudella. Kyllä minä peliminuutteja kaipaan, varmasti en niitä ilmaiseksi anna pois. Hyvin pitää kuitenkin pelata.

Helminen oli mielissään Mikko Peltolan saamisesta joukkueeseen.

- Mikko tuo kiekollista osaamista. Pelannut hyvää kiekkoa viime vuodet. Kokemusta ja pelitilannevoimaa tulee hänen mukanaan roppakaupalla.

- Erittäin monipuolinen pelaaja ja tuo varmasti lisää aloitusvoimaakin meille, kun on siinä hommassa Ruotsissakin pärjännyt, Helminen kehuu sentterikolleegaansa.

Entinen Tappara-kapteeni innolla Ilvekseen

Pasi Petriläinen ei pitänyt maatamullistavana sitä, että entinen Tappara-kapteeni siirtyy vihollisen kirjoille.

- En koe itseäni niin kovaksi pelimieheksi, että se ketään hetkauttaisi. Vähän eri asia jos vaikka Raipe siirtyisi Tapparaan.

Viime kaudella Petriläinen pelasi Elitserienin Södertäljessa ja sen lisäksi tämän piti pelata Venäjällä Amur Habarovskin joukkueessa. Puuttuva pelilupa kuitenkin esti pelit.

- Sen jälkeen tänä vuonna tuli ajatus siitä, että palaisin Suomeen. Innolla nyt odotankin, että pelit alkaisivat, Petriläinen itse toteaa.

Juha Hautamaalla oli kerrottavanaan taustoja Petriläisen Ilves-siirrolle.

- Passon kanssa juteltiin Tampere Unitedin pelissä joskus pari kesää sitten, kun sukset oli Tapparan kanssa ristissä, että seuraavan kerran kun tulet Tampereelle, niin tulet meille. Annoin sitten Passolle numeroni, että soita siihen kun olet palaamassa.

Petriläinen on harjoitellut edelliskesät omatoimisesti, mutta on nyt innolla mukana joukkueharjoituksissa. Tulevan kauden tavoitteet jäivät hivenen salamyhkäisiksi.

- Tänä vuonna ei tarvitse aloittaa kautta Pirkkalan Pingviineissä. Edelliset kolme vuotta kausi käynnistyikin siellä. Nyt on sitten mukavaa kun pääsee keväästä asti joukkueen mukaan.

- Jos muutaman harjoitusmaaottelun pääsisin pelaamaan ja olisin joukkueen kahdeksas pakki, niin meillä olisi tosi hyvä puolustus, "Passo" hauskuutti toimittajia.

- Pakit ovat parhaimmillaan kolmikymppisinä. Kyllä tarkoitus on pelata ihan omalla parhaalla tasolla, Petriläinen jatkoi vakavammin.

Petriläinen pelasi Tapparassa numerolla kymmenen, mutta Ilveksessä numeroksi tullee #38.

- Pitäköön Hade sen kympin, Petriläinen nauratti porukkaa.

Tuomanen luottavaisena liigaan

Mestiksen TuTossa hyvän kauden pelannut Teppo Tuomanen kiisti heti alkuun, että liigasta olisi ollut suurempaa kiinnostusta kesken viime kauden.

- Hämeenlinna oli ainoa paikka, mistä aidosti liigapaikkaa tarjottiin. Tiedusteluja oli muualtakin, muttei kai mitään vakavampia.

Tuomanen itsekään ei halunnut vielä viime kaudella lähteä liigaan. Syynä tähän olivat opiskelukiireet. Tuomanen valmisteli rauhassa lopputyönsä Hämeen Ammattikorkeakoulun biotekniikan linjalla valmiiksi ja on nyt valmis satsaamaan kiekkoiluun.

- Sopimuksen ja ammatin kautta on nyt palikat annettuna, että eikun antaa mennä vaan. Aiemmin ei ole ollut eväitäkään liigakiekkoiluun. Mestiksessä on vastuun ja peliajan myötä pikkuhiljaa kasvanut valmiimmaksi pelaajaksi.

Tuomanen kävi pelaamassa menneellä kaudella liigaa HPK:n paidassa kolmen ottelun verran. Peliaikaa tuli sekä tasaviisikoin, että ylivoimalla.

- Se reissu antoi viimeisen uskon sille, että pärjään liigassa. Ilveksessä ensimmäinen tavoite on mahtua pelaavaan kokoonpanoon.

Vahvuuksinaan pelaajana Tuomanen pitää hyvää laukausta ja kiekollista peliä. Suoraan syötöstä ammuttavat "one-timerit" onnistuvat miehen mukaan, jos syöttö on hyvä.

Heikkoutenaan Tuomanen pitää heikkoa fysiikkaa, mutta liigajoukkueen mukana harjoittelu auttaa tilannetta.

- Hyvä kesä auttaa pirusti, divarissa kesät pitää kerätä rahaa, että talvella voi pelata kiekkoa, Tuomanen luonnehtii sarjatasojen eroa.

Liigassa pysyy pelirytmissä mukana vaikka seitsemäntenä puolustajana, mutta Tuomasen tavoitteet ovat korkeammalla.

- Sinne 15-20 minuutin väliin kun saisi peliaikaa, niin olisin tyytyväinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle