Holtari: "Tähän runkoon täydennetään"

LIIGA / Haastattelu
Bluesin tulevan kauden joukkue hahmottui, kun joukkue tiedotti uusista pelaajista ja jatkosopimuksista. Urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin mukaan joukkueen runko on hyvin pitkälle valmis. Uusia pelaajia on kuitenkin vielä hakusessa ja vanhojen kanssa neuvottelut jatkuvat.

Leimallista Bluesin sopimuspolitiikalle olivat tällä kertaa kahden vuoden sopimukset. Lisäksi viime vuodelta tuttu koeaikasopimusten laajamittainen käyttö saa jatkoa myös tänä kesänä.

”Alanko tuo fyysisyyttä”

Bluesin puolustuspää vahvistui kahdella uudella pelaajalla. Rami Alanko palasi kahden vuoden ulkomaankierrokseltaan ja Miika Huczkowski siirtyi Jyväskylästä Espooseen.

- Tarvitsimme heidän tyyppisiään pelaajia puolustukseen. Molemmat ovat meidän tarpeisiimme sopiviä äijiä, Holtari arvioi.

Rami Alanko on vahvasta asenteesta tunnettu puolustaja, jonka vahvuudet ovat ennemmin puolustus- kuin hyökkäyspäädyssä. Bluesissa Alanko pelasi kaudet 2002-04. Sitä aikaisemmin Alanko pelasi Jokereissa. Viimeiset kaksi kautta Alanko on kiekkoillut ulkomailla Ruotsissa ja Saksassa.

- Alanko on tuttu mies seurassa. Hänhän on toiminut myös Bluesin kapteenina ennen Ruotsiin lähtöä. Alanko on hyvä yleispuolustaja, joka tuo fyysisyyttä.

Miika Huczkowski on JYPin omia kasvatteja. Huczkowski on pelannut SM-liigassa edelliset kuusi kautta, jokaisen niistä JYPissä. Jukka Holtari tuntee miehen jo ajoiltaan JYPin organisaatiossa. JYPistä siirtyvä Huczkowski on Holtarin mielestä vahvistus nimenomaan puolustuspäässä.

- Huczkowski on hyvä yhdistelmä ikää ja kokemusta liigatasolta. Hän on rooliltaan nimenomaan puolustava puolustaja.

Öhman: ”Kokonaisuutena paras ratkaisu”

Jo pudotuspelien aikoihin vahvasti Bluesin yhdistetty hyökkääjä Stefan Öhman siirtyi Bluesiin Tapparasta. Holtarin mukaan Öhmanin valtti on nimenomaan tasaisuus.

- Öhman on luotettava yleispelaaja. Hänen otteensa ovat Tapparassa olleet tasaisia kaudesta toiseen. Öhman pystyy monenlaiseen peliin ja hän on laadukas liigapelaaja.

Jo kaudella 2003-04 Tapparaan pelaamaan saapunut Öhman pelasi pisteiden valossa parhaan kautensa liigassa päättyneellä kaudella. Maaleja Öhman mätti 22 ja pisteitä syntyi yhteensä 45 54 ottelussa.

Stefan Öhman on sikäli poikkeuksellinen ulkomaalaisvahvistus kotoisessa liigassa, että hän on kotiutunut Suomeen pysyvämminkin. Öhmanilla on suomalainen vaimo ja osittain siksi Suomessa jatkaminen on Öhmanille luonnollinen vaihtoehto. Öhman itse kertoo Bluesiin siirtymisen olevan seurausta useammasta eri seikasta.

- Blues kiinnostaa minua seurana. Yhtenä osatekijänä on se, että vaimon työpaikka vaihtui Helsingin seudulle, Öhman valottaa ratkaisuaan.

Myllyniemi ”jatkaa” Bluesissa

Bluesin maalivahtiosastolla on edelleen suurimpana kysymysmerkkinä Bernd Brücklerin jatkaminen.

- Brückler on ilmoittanut meille pelaavansa joko NHL:ssä tai Bluesissa tulevalla kaudella. Hänen sopimusasiansa ratkeaa vasta kesän lopulla, Holtari kertoo.

Maalivahtirintamalla Blues hankki riveihinsä seuralle tutun miehen, kun Jere Myllyniemi palaa kahden vuoden jälkeen Bluesin maalille. Myllyniemen rooli tulevan kauden joukkueessa on vielä hämärän peitossa.

- Maalivahteja ei ole laitettu järjestykseen vielä tässä vaiheessa. Jere on ollut Bluesin joukkueen harjoituksissa kesäisin mukana, kun hän on valmistautunut kausiinsa.

- Jere pelasi Bluesissa liigaa pari vuotta sitten ja hän on pysynyt tavallaan Bluesin mukana sen jälkeenkin, vaikka on talvisin pelannut muualla.

Koeajalle kolme miestä

Blues hankki hyökkääjistöön koeajalle Tomi Karlssonin, Ari Kataviston ja Miikka Luodeksen. Holtarin mukaan koeajalla olevista pelaajista Katavistosta ja Luodeksesta odotetaan mahdollista korvaajaa esimerkiksi Raumalle siirtyneelle Semir Ben-Amorille.

Tomi Karlsson saa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden pelata SM-liigaa. Edelliset neljä kautta espoolaiskasvatti pelasi Mestistä Kirkkonummella ja Joensuussa. Päättyneellä kaudella jo 27-vuotias Karlsson pelasi uransa ylivoimaisesti parhaan kauden.

- Karlssonin Tomi on maalintekijätyyppiä. Hän ampui Joensuussa hyvän määrän maaleja tällä kaudella runkosarjassa ja onnistui myös pudotuspeleissä. Lisäksi hän on tuttu pelaaja näillä nurkilla.

Myös Ari Katavisto on Bluesissa ennestään tuttu pelaaja. Hänestä Holtari odottaa voimakasta röyhijää. Katavisto on Karlssonin lailla jo 27-vuotias.

- Kataviston Ari on mielenkiintoinen voimahyökkääjä. Hänkin on tuttu pelaaja Espoossa ja treenannut välillä myös liigajoukkueen mukana. Katavisto teki 27 pistettä toissa kaudella Mestiksessä ja vietti viime kauden Hollannissa. Sopivan karhea, oikealta ampuva ja isokokoinen pelaaja on kysymyksessä.

Kolmas koeajalle tuleva pelaaja on Suomi-sarjan HC Montrealista saapuva 21-vuotias Miikka Luodes.

- Energinen pelaaja on kysymyksessä. Luodes on erittäin raamikas, 195-senttinen roolipelaaja. Hän on ollut Ilveksen B-nuorista asti seurannassa. Yhdessä Kataviston kanssa hän tuo meille vahvuutta ”santapaperiosastolle”.

Korhonen ja Peltonen joutuvat lopettamaan?

Bluesilla on olemassa sopimukset tulevasta kaudesta Kimmo Peltosen ja Jari Korhosen kanssa. Joukkueen tulevan kauden nimilistassa heitä ei kuitenkaan näy. Peltonen kärsii pahasta polvivammasta ja Korhonen käsivammasta. Holtari ei laske kummankaan tervehtymisen varaan liikoja.

- Peltosen kohdalla asia etenee nopeammin kuin Korhosen. Hänen kohdallaan todennäköisin vaihtoehto on eläkkeelle siirtyminen, vaikka pelisopimusta on vuosi vielä jäljellä.

Peltosen polvivamma syntyi toissa joulukuussa ottelussa Ilvestä vastaan. Peltonen teki paluun kaukaloon päättyneen kauden lopulla, mutta polvi ei vieläkään ole aivan kunnossa.

Jari Korhosen käsi murtui toissa talvena Lappeenrannassa useammasta kohdasta. Harmittomannäköisen yhteentörmäysen seurauksena syntynyt vamma on vaatinut jo useamman leikkauksen.

- Korhosen kohdalla tarkistellaan vielä, onko mitään tehtävissä käden kuntoon saamiseksi. Mahdollisesti tämä tarkoittaa uutta leikkausta. Ennuste on hänenkin kohdallaan heikko huippujääkiekkoon palaamisen suhteen.

Neuvottelut jatkuvat

Toistaiseksi päättyneen kauden Blues-joukkueesta ilman sopimusta ovat maalivahti Mikko Strömberg, puolustajat Patrik Lostedt ja Tuomas Eskelinen sekä hyökkääjät Markku Hurme, Johannes Alanen, Joni Finell, Ladislav Kohn, Jari Tolsa sekä Kent Manderville. Osan kanssa seura jatkaa vielä neuvotteluja tulevasta kaudesta.

- Me keskustelemme viime kauden pelaajien kanssa vielä tästä eteenpäinkin. Tällä hetkellä tilanne on tämä ja me olemme tyytyväisiä siihen missä nyt ollaan, Holtari arvioi.

Holtarin mielestä Blues tarvitsee vielä vahvistuksia, mutta mitään kiirettä joukkueen täydentämiseen ei ole.

- Sarja voisi meidän puolesta vaikka alkaa. Tuohon runkoon sitten täydennetään sopivilla pelaajilla. Ulkomaalaispaikkoja on kolme vielä jäljellä.

Joukkue kaipaa vielä muutamaa maalintekoon pystyvää ykkös- ja kakkosketjun pelaajaa. Maalivahtitilanne ratkeaa oletettavasti vasta loppukesästä. Joukkueen puolustus on valmiin oloinen, mutta maalille ja hyökkäykseen tarvitaan siis vielä vahvistuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle