Tommi Kivistö nauttii vastuusta

LIIGA / Haastattelu
Tommi Kivistö on noussut Helsingin Jokerien luottopuolustajaksi tänä keväänä. Vasta 18-vuotias nuorukainen on saanut valmennusjohdolta kehuja ja vastuuta erityisesti alivoimapelissä.

Jokerien synkän kauden harvoja valopilkkuja ovat olleet nuoret puolustajat Tommi Kivistö ja Teemu Eronen. Siinä missä Eronen keräilee tehopisteitä ykkös-ylivoimaviisikossa, Kivistö on profiloitunut enemmän puolustuspään varmoilla otteillaan.

Kivistö on kauden mittaan saanut vastuuta varsin vaihtelevasti. Nuorten MM-kisojen jälkeen puolustaja oli pukenut ennen maaliskuun alkua vain kahteen liigaotteluun. Runkosarjan lopussa valmennusjohto kuitenkin osoitti jälleen luottamusta, ja Kivistö osoitti olevansa sen arvoinen.

– Silloin kun kulkee, saa peliaikaakin. Silloin kun ei kulje, sitä tulee vähemmän, puolustaja kuittaa.

Peli on kaikilla mittareilla mitattuna viime aikoina kulkenut, sillä valmennusjohdolta on tullut kehuja ja peliaika pysynyt vakaana. Myös kahdessa ensimmäisessä pudotuspelissä Kivistö on pelannut vakiovaihtoja Mikko Kaltevan parina niin tasakentällisin kuin alivoimallakin.

WHL ei vastannut odotuksia

Kivistö lähti kesällä 2008 hakemaan kokemusta Länsi-Kanadan kivenkovasta juniorisarjasta WHL:stä. Vaikka visiitti puolustajan mukaan olikin kokonaisuudessaan hyvä, päätti hän palata jo yhden kauden jälkeen Suomeen.

– Pelillisesti se ei ollut ihan sitä mitä lähdin hakemaan, Kivistö kertoo.

– Pelasin kyllä kakkos-ylivoimassa ja tasakentällisin, mutta olisin odottanut vielä enemmän jääaikaa.

Vielä toissa syksynä Kivistön nimi keikkui joidenkin papereissa lähellä NHL:n varaustilaisuuden kärkisijoja. Vaikea kausi ja heikohko nuorten MM-turnaus pudottivat kuitenkin rankkausta. Lopulta Carolina Hurricanes varasi nuorukaisen varaustilaisuuden viimeisellä kierroksella.

– Heidän skauttejaan on käynyt maajoukkuepeleissä, mutta ei sen kummemmin ole pidetty yhteyttä kauden aikana. Katsotaan sitten kesällä, Kivistö miettii.

» Lähetä palautetta toimitukselle