Alatalolla odottava tunnelma

LIIGA / Haastattelu
Kärppien valmentaja Matti Alatalolla on odottavat tunnelmat kauden aloitukseen. Ensimmäisellä kaudellaan Alatalo johdatti Kärpät hopealle, vaikka joukkueessa oli suuri vaihtuvuus eikä kone tahtonut käynnistyä.

Matti Alatalo tuli Kärppiin vaikeassa tilanteessa. Miehen edellinen valmennuspesti ei päättynyt kovin ruusuisesti ja uudessa virassa riitti haastetta vähintäänkin riittävästi. Lopulta mies kuitenkin luotsasi kärppälauman finaaleihin ja valmentajan kaulaan ripustettiin hopeinen mitali. Hopea ei myöskään ole häpeä.

– Hopea on minun uran yksi parhaita saavutuksia. Se oli myös hieno saavutus koko joukkueelta ja valmennustiimiltä, Alatalo muistelee.

– Ei sovi tosiaan unohtaa, kuinka tärkeä tehtävä on koko valmennustiimillä tässä hommassa. Yksin ei pysty tällaisia laivoja ohjaamaan.

Viime kaudella oululaisia piinasi välillä kurittomuus ja heikot esitykset puolustuspäässä. Parannettavaa jäi joukkueen kahdeksannesta perättäisestä mitalista huolimatta.

– Me lähdemme viime kaudesta samoilla opeilla tähän kauteen. Meidän täytyy kuitenkin saada hiottua peliä paremmaksi eikä se ole ihan nopea juttu koskaan. Me lähdemme tiivistämään puolustuspeliä, mutta etenkin meidän pitää tiivistää joukkuepeliämme viime kaudesta. Me teimme liigassa selvästi eniten maaleja, mutta meitä vastaan myös tehtiin paljon maaleja.

Kärppien valmennustiimiä vahvistaa fysiikkavalmentaja Harri Hakkaraisen paluu. Alatalo on Hakkaraiseen ollutkin varsin tyytyväinen.

– Meille ei niinkään tullut muutosta Harrin myötä, vaan enemminkin vain palattiin hänen metodeihin. Tässä joukkueessa on monta kaveria, jotka ovat Harrin valmennuksessa olleet. Harrilla on omat lähestymistapansa ja linjansa asioihin ja ne ovat toimineet joukkueessa hyvin. Silläkin saralla Harrin tulo on ollut helppo, että pelaajat tuntevat hänen toimintatapansa ja uudet pelaajat ovat omaksuneet ne nopeasti. Pelaajien suuntaan luottamus on valmiiksi olemassa.

Uusia kasvoja esiin

Vaihtuvuus oli Kärpissä viime kevään jälkeen jälleen kovaa, kuten useana vuonna aiemminkin. Nuorista on kuitenkin jälleen nousemassa nimiä isompiin saappaisiin.

– Meillä on paljon pelaajia ottamassa uusia askelia. Puolustajista Juho Jokinen sekä Atte Ohtamaa ovat taas vuoden vanhempia. Hyökkäyksessä on monta hyvää nousijaa, kuten Juho Keränen, Mikko Alikoski, Tomi Pekkala ja Joonas Donskoi. He ovat harjoitelleet hyvin ja ottaneet isoja askelia eteenpäin. Harjoituspelit menivät myös hyvin ja pyritään ajamaan kavereita enemmän sisään.

Juhamatti Aaltosen jättämä aukko lähdetään ensisijaisesti paikkaamaan nuorilla.

– Pekkalan Tomi istutetaan runkosarjaan lähdettäessä Pekka Saarenheimon ja Kimmo Koskenkorvan rinnalle. Pojat pelasi harjoituspeleissä yhdessä ovat oppineet tuntemaan toisiaan. Pekkalalla meni myös harjoituspelit hyvin.

Aivan suurimpana ennakkosuosikkina ei Kärpät kauteen lähde, mutta Alatalolle sopii sekin.

– Meille sopii kaikki. Ei ole väliä ollaanko ennakkosuosikkeja vai haastajia. Ensi kaudesta tulee todella tasainen eikä helppoja iltoja tule kellekään. Sillä ei ole silloin mitään merkitystä, kuka on ennakkosuosikki.

Harjoituskausi on nyt ohi ja tosipelit alkavat pian. Kaiken pitäisi olla valmiina.

– Enemmälti on odottava tunnelma. Kaikki haluaisivat kiekon jo tippuvan jäähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle