Mielipide

Tunteen paloa

LIIGA / Kolumni
Jääkiekon Mestarien liigan historian ensimmäinen ottelu Suomen kamaralla oli niin kotijoukkueelle kuin katsojillekin tunteikas hetki. Sitä se oli myös Kärppien kanadalaiselle Daniel Corsolle.

Kuukauden huililta kaukaloon hypännyt Corso toi Kärppien ykköskentälliseen uutta eloa. Hänen energiansa herätti myös pienessä syyshorroksessa olleet Jonas Anderssonin ja Juhamatti Aaltosen jälleen omalle tasolleen.

Corson energia oli silminnähtävän suurta. Ottelun loppuhetkillä tuo energia koitui Metallurgin Aleksander Selijanovin pahaksi kohtaloksi. Lentopallomailat heiluivat, kun kanadalainen päätti mitata venäläisen kovuuden.

Spontaanit tappelut tuovat väriä kiekkomatsiin. Välillä kaukalossa kiehahtaa yli, eikä tunteen palolle voi mitään. Niin kävi myös nyt parivaljakolle Corso – Selijanov. Kanadalainen opetti lähes minuutin myllyssä Metallurgin puolustajalle loppuun asti pelaamisen merkityksen.

Oululaisyleisön reaktiot tapaukseen olivat riemuisat. Corson esitys otettiin hallissa seisten vastaan merkkinä siitä, että joukkue iski peliin kaikkensa. Tappionkin hetkellä Corso oli valmis mittaamaan kunniansa loppuun asti.

Esimerkki. Sitä se joukkueelle oli. Ainakin näin se oululaisleirissä otettiin vastaan.

- Hän näytti, ettei täältä viedä kovin helposti yhtään mitään. Missään vaiheessa ei luovuteta, kanadalaiseen tyyliin, Kärppien kapteeni Ilkka Mikkola sanoi.

Paheksua aina voi ja tappelut kaukalossa eivät tietenkään ole hyvää esimerkkiä kenellekään. Pelaajiin ja joukkuehenkeen Corson esittämä show toimi kuitenkin varsin hyvin. Pelaajaa ei tuominnut valmennuskaan.

- Corso puolusti itseään esimerkillisesti. Uskon, että tuon jälkeen hän saa pelata rauhassa SM-liigassa, Matti Alatalo tiivisti.

Corso oli lähellä nyrkkihippasia jo syyskuussa Ässien Jesse Jyrkkiön kanssa. Silloin tuomarien väliintulo esti pahemman kahinan. Sattumaa tai ei, mutta myös tuolloin Corson esimerkki herätti joukkueen tappioasemassa ja Kärpät nousi lopulta voittoon.

Corsoa seuraa pelikielto marraskuun alussa pelattavaan Eisbären-otteluun. Se on pieni hinta siitä, mitä hänen esimerkkinsä mahdollisesti tekikään Kärppien joukkuehengelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös