Mielipide

Tommi Hannus palasi Turkuun

LIIGA / Kolumni
Turkulaisen kiekkokoulun kasvatti Tommi Hannus on tehnyt usean vuoden liigauran. TPS:n paidassa turkulainen ei ole kuitenkaan pelannut kuin yhden täyden kauden. Keskiviikkona koitti kotiinpaluu.

Turkulaislähtöinen Tommi Hannus on viimeiset kuusi vuotta kiertänyt liigaympyröitä Jokereiden, Pelicansin, Lukon ja JYPin paidassa. Lisäksi Hannus on pelannut liigaa TPS:n ja Ässien paidassa sekä kiekkoillut TuTon ja Kiekko-Vantaan paidassa.

Keskiviikkona mies puki jälleen pitkän tauon jälkeen ylleen TPS-paidan, kun Palloseura esitteli ensi kauden joukkueensa.

- On tässä tullut Suomea kierrettyä. Hienoa palata kotiin, Hannus hehkuttaa tyytyväisenä.

- Täällä on kuitenkin vanhat ystävät, joita on vaan viikonloppuisin päässyt morjestamaan. Nyt voi viettää normaalia siviilielämää ja varmaan se auttaa pelillisiinkin juttuihin, hän jatkaa.

Pitkä kierros takana

Liigassa Hannus on edustanut TPS:aa ainoastaan kaudella 2001-02. Tulokaskaudella 47 ottelussa syntyivät tehot 4+2=6. Sen jälkeen 27-vuotias hyökkääjä on tehnyt parikymmentä pistettä kaudessa. Tehopisteiden valossa paras kausi osui Raumalle, kun hän 2005-06 viimeisteli 25 pistettä. Viime kaudella JYPissä 37 ottelussa syntyvät pisteet 9+8=17. Kaikkiaan Hannus on pelaamissaan 321 liigaottelussa viimeistellyt tehot 76+37=113.

TPS odottaa Hannukselta ennen muuta maaleja ja johtajuutta.

- Hän on kiekkoilijana parhaassa iässä. Hänen kohdallaan nuoruuden kehitystyö on tehty ja nyt toivotaan, että Hannuksen kova potentiaali pääsee todella esiin, kommentoi Ari Vuori.

Hannus itse uskoo, että nuoruusvuosista kehitystä on tullut ennen muuta henkisellä puolella.

- Silloin kun lähti niin oli aika paljon nuorempi. Iän myötä eniten henkistä kasvua, kun on tullut 300 liigapeliä muualla. Tietää ehkä vähän mitä haluaa ja mitä pystyy antamaan joukkueelle, Hannus tuumii.

TPS:n sisällä ei ole vielä ensi kauden tavoitteita ei ole vielä mietitty. Myöskään Hannus ei ole ehtinyt pohtia henkilökohtaisia tavoitteitaan.

- Ei niitä vielä tässä vaiheessa ole tarkemmin ehditty miettiä. Se on kuitenkin selvää, että rikkonaisen viime kauden jälkeen haluaa takaisin siihen, mitä pystyy parhaimmillaan joukkueelle antamaan. Sitä kautta tavoitteena on tietysti, että pystyy johtavissa kentällisissä tekemään tulosta, Hannus linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle