Ville Leino vaihto vaihdolta

LIIGA / Artikkeli
Jatkoaika seurasi Jokereiden tähtihyökkääjän Ville Leinon peliä perjantaina vaihto vaihdolta. Seuranta kertoo, että tasakentällisin pelatessa Leinon hyvät hetket kiekon kanssa jäivät vähiin.

Runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Ville Leino paukutti pudotuspelien avausottelussa tehot 3+1, mutta toisessa osassa tyytyminen oli yhteen syöttöpisteeseen. Seuraavassa on tarjolla tarkka seuranta Leinon esityksestä.

1. erä

1. vaihto:
Ottelu alkaa, vastassa Henri Heinon ketju. Pelicans voittaa aloituksen, mutta Jokerit riistää kiekon ja saa pienen paineen hyökkäyspäätyyn Leinon johdolla. Kaksi pelikaania käy hieman arkaillen Leinon päälle oikeassa laidassa, mutta jokerihyökkääjä ei saa kiekkoa omilleen. Leino pelaa pitkän vaihdon ja kuskaa kiekon vielä kerran vasenta laitaa hyökkäysalueelle, mutta ei hyökkäys tyssää lyhyeen.

2. vaihto:
Aloituksessa vastassa Heinon ketju. Vaihdon ainoa tilanteenpoikanen syntyy Jokereille, mutta Leinon kuljetus pysähtyy hyökkäyssiniviivalla kuin seinään, kun Pelicans-puolustus on vastassa. Keskipitkä vaihto.

3. vaihto:
Aloituksessa vastassa Matias Lopin ketju. Vaihto alkaa verkkaisesti, mutta pientä sähinää syntyy, kun Loppi menettää kiekon Leinolle keskialueella. Hyökkäys kuitenkin katkeaa alkuunsa.

4. vaihto:
Aloitus Pelicans-päädyssä, vastassa Heinon ketju. Vaihdon alussa Heino taklaa Leinoa voimalla. Vaihdon lopussa Leino kuskaa kiekon hyökkäysalueelle, mutta kiekko otetaan häneltä helposti pois.

5. vaihto:
Vastassa Heinon ketju. Pelicans saa kiekon ja järjestää paineen Jokereiden päätyyn, etenkin Kari Sihvonen pelaa energisesti. Tilanne on ottelun siihen mennessä vaarallisin pyöritys; erittäin heikko vaihto Leinon ketjulta.

6. vaihto:
Pelicans-maalin jälkeen aloitus keskiympyrästä, vastassa Heinon ketju. Jokerit saa paineen Pelicans-päätyyn ja pienoisen maalitilanteen. Vihellyksen jälkeen Komarov käy härnäämässä Leinoa. Pieni torikokous tulee, mutta ei jäähyä. Pelicans vaihtaa Toni Koivusen ketjun jäälle, mutta Jokereiden ykkönen jatkaa. Leinolla tekee kaksi hyvää ylöstuontia, joista ensimmäinen päättyy Pelicans-siniviivalla, mutta toisessa hän puikkelehtii monesta Pelicans-pelaajasta ohi. Yksi puolustaja on kuitenkin vielä vastassa, joten maalitilannetta ei synny.

7. vaihto:
Vastassa Heinon ketju. Heino seuraa Leinoa kuin hai laivaa, eikä vaihdossa tapahdu mitään merkittävää.

8. vaihto:
Lentävällä vaihdolla kentälle, vastassa ensin Koivusen ketju mutta pian Lopin ketju tulee tilalle. Jokerit pitää paineen Pelicans-päädyssä, mutta Leino joutuu pörräämään ilman kiekkoa, eikä kunnon tilannetta synny.

2. erä

1. vaihto:
Erä alkaa, vastassa Heinon ketju. Leino vastaanottaa syötön hyökkäyssiniviivalla, etenee ja syöttää Tommi Santalalle, mutta Antti Niemi torjuu. Pelicans saa vastahyökkäyksen, joka on myös tulokseton.

2. vaihto:
Lennosta kentälle, vastassa Heinon ketju. Leino saa kiekon hyökkäysalueen kulmassa, kiertää keskemmälle ja laukoo. Santala saa paluukiekon ja laukoo vaarallisesti, mutta Niemi torjuu. Torjunnan jälkeen pientä nokkapokkaa, jonka seurauksena Santala ja Pelicansin Vili Sopanen jäähylle.

3. vaihto:
Tasavajaalla kentälle, vastassa Toni Koivunen ja Jesse Saarinen. Leino pääsee ohjaamaan läheltä Marko Kauppisen syötöstä, mutta ohjaus lipuu ohi. Myöhemmin Leino törmäilee joukkuekaveri Mikko Kuparisen kanssa, vaikka kiekko on kaukana. Yleisö antaa ivalliset aplodit. Leino kuitenkin jatkaa jäällä ja riistää vielä kiekon hyökkäysalueen kulmassa, mutta sen jälkeen hän antaa huonon syötön.

4. vaihto:
Lennosta kentälle, vastassa Lopin ketju. Pelikatkolla Leino ja Samuli Suhonen tönivät toisiaan, Suhonen antaa astetta kovemman osuman ja joutuu jäähylle. Leino jatkaa kentällä ja liikkuu ympäri hyökkäysaluetta pyörittäen peliä vuoroin molemmilla laidoilla. Lopulta hän jättää viivassa kiekon ovelalla syötöllä Marko Kauppiselle, ja Kauppisen laukaus uppoa maskin takaa Pelicans-maaliin. Jokerit kaventaa 2-1:een, Leinolle syöttöpiste.

5. vaihto:
Jokereiden ylivoimapeli, vastassa hyökkääjistä Heino ja Komarov. Ylivoima pyörii vaisusti, ja Leino menee vaihtoon noin minuutin pelaamisen jälkeen.

6. vaihto:
Lennosta kentälle, mutta hyvin nopeasti takaisin vaihtoon.

7. vaihto:
Aloitus Pelicans-päädyssä, vastassa Heinon ketju. Jokerit pelaa kiekon heti viivaan, josta puolustajan laukaus lähtee, ja Niemi torjuu. Uusi aloitus, jonka jälkeen Tommi Santalalle avautuu kohtalainen paikka. Leino ei kuitenkaan pääse kunnolla pelaamaan kiekon kanssa, vaan joutuu tyytymään enemmän seurailuun sivusta.

3. erä

1. vaihto:
Erä alkaa, vastassa Heinon ketju. Joukkueet nyhjäävät 26 sekuntia ennen kuin syntyy pelikatko. Silloin molemmat joukkueen vaihtavat.

2. vaihto:
Leino tulee kentälle vain puoli minuuttia vaihdossa oltuaan, mutta tällä kertaa hän pelaa nelosketjussa Arto Koiviston paikalla. Leino luistelee energisesti, mutta molemmat joukkueet pelaavat varmistelevaa kiekkoa.

3. vaihto:
Vastassa Heinon ketju. Pelicans alkaa hermoilla johtoasemansa kanssa ja Jokerit saa helposti paineen päätyyn, mutta maalipaikkoja ei synny.

4. vaihto:
Vastassa Koivusen ketju. Kiekonhallinta on selvästi Pelicansilla, mutta mitään ihmeellistä ei tapahdu.

Välihuomio: Seuraavassa Jokereiden nelosketjun vaihdossa Leino ei ole mukana, vaan Koivisto pelaa omalla paikallaan. Ketju on hätää kärsimässä Pelicans-hyökkäyksen kanssa.

5. vaihto:
SM-liigan tekninen aikalisä juuri pidetty, vastaan asettuu Heinon ketju. Jokerit rakentaa mallikelpoisen hyökkäyskuvion Santalan ylöstuonnilla, minkä jälkeen Marko Kauppinen laukoo viivalta tulisesti, mutta Niemi torjuu. Pelicans vaihtaa Koivusen ketjun jäälle, mutta Santala, Leino ja kumppanit jatkavat. Leino pääsee aloituksen jälkeen syöttämään Tim Stapletonille, joka laukoo suoraan. Paluukiekko tulee Leinolle, hän punnertaa maalin kulmalle ja pyöräyttää kiekon vaarallisesti takatolpalle, mutta siellä ei ole jokeripelaajaa jatkamassa.

6. vaihto:
Lennosta kentälle, vastassa Heinon ketju. Maalipaikkoja ei synny, mutta kiekonhallinta on selvästi Jokereilla.

7. vaihto:
Pelicans on reagoinut Jokereiden hallintaan ja pitänyt aikalisän. Aloitus Jokereiden hyökkäyspäädyssä, vastassa Heinon ketju. Pelicans voittaa aloituksen ja Kari Sihvonen hiipii Jokereiden puolustuslinjan taakse, minne Komarov lähettää läpisyötön. Sihvonen pääsee puoliksi läpi, mutta Joni Puurula torjuu.

8. vaihto:
Noin minuutti edellisestä vaihdosta ja Leino on taas kentällä; peliä on jäljellä enää reilut viisi minuuttia ja Jokerit on maalin tappiolla. Leinon vaihto päättyy Robert Kantorin jäähyyn, jonka syynä on kiekon vippaaminen katsomoon.

9. vaihto:
Leino tulee jäälle, kun tasavajaata 20 sekuntia jäljellä, ja sen jälkeen on alkamassa Jokereiden ylivoima. Vastassa Sihvonen ja Heino. Hyökkäyspäässä Leino poimii irtokiekon Pelicans-maalin liepeiltä ja syöttää viivaan Mikko Jokelalle, joka laukoo suoraan mutta Niemi torjuu.

Niemen torjunnasta tulee pelikatko, jonka myötä Doug Shedden ottaa aikalisän ajassa 56.26. Puurula otetaan pois maalinsuulta, Leino jatkaa luonnollisesti kentällä. Jokerit saa laukauksia ja ruuhkaa Pelicans-maalin eteen, mutta Leino ei pääse kiekkoon. Lopulta Pelicans purkaa. Jokerit käynnistää uutta hyökkäystä, mutta Tuukka Mäkelä taklaa kiekollista Leinoa voimalla keskialueella. Uupunut hyökkääjä lähtee viimein takaisin vaihtoon.

10. vaihto:
Jokerit ottaa puolitoista minuuttia ennen loppua maalivahdin uudestaan pois ja Leino luistelee kuudentena miehenä kentälle. Jokerit saa hetkeksi paineen hyökkäysalueelle, mutta Jani Ridan kiekonmenetys koituu kohtalokkaaksi ja Kari Sihvonen karkaa tekemään 3-1-lukemat tyhjiin ajassa 58.52.

Shedden ei kuitenkaan luovuta vaan pitää ykkösketjun Leinoa myöten kentällä. Vastassa on Koivusen ketju. Leino pääsee hyökkäysalueella kuljettelemaan kiekkoa usean sekunnin ajan yhtäjaksoisesti. Lopulta hän liukuu keskelle ja laukoo löysästi ranteella ohi maalin. Pelikatkolla ajassa 19.41 hän luistelee vaihtoon tappion tunnustaneena.

Yhteensä: 25 vaihtoa, peliaika SM-liigan tilaston mukaan 22.47. Tehopisteet 0+1, plusmiinus-saldo -1, viisi laukausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle