Nickerson valmiina tositoimiin

LIIGA / Artikkeli
Matt Nickerson saapui perjantaina Poriin ja silmin nähden uupunut jenkkipakki astui heti median tentattavaksi. Koko SM-liigan mieleen jäänyt, nuoreksi kukkopojaksikin tituleerattu, Nickerson on valmiina astumaan kaukaloon vaikka ilman mailaa.

Ässien otteluinfoon oli saapunut ennätysmäärä median edustajia. Vastuuvalmentaja Jari Härkälän puheet KalPa-pelistä kuunneltiin tarkkaavaisesti, mutta yhtä miestä odotettiin yhtä innoissaan kuin lapset odottavat joulupukkia jouluaattona. Lopulta pitkästä matkastaan uupunut Matt Nickerson saapui median tenttiin, iloisena ja hymyssä suin.

– Mukava olla taas täällä. Moni vanha tuttu on edelleen joukkueessa, toivottavasti pääsemme tällä joukkueella playoffseihin ja saamme samanlaisen vireen päälle kuin silloin viimeksi kun olin täällä, Nickerson kertoi.

Nickerson ei ole päässyt luistimille kuuteen päivään, mutta uskoo täysin että on vireessä ja valmiina hyppäämään laatikkoon jo lauantaina KalPaa vastaan – vaikka mailat jäivätkin matkalle.

– Ehkä he Iowassa ajattelivat, etten tarvitse täällä mailoja ollenkaan, Matt naurahti ja näytti paljaita käsiään.

Viime kausi Nickersonilla meni Iowan ja Idahon väliä tarpoessa. Hän ei omien sanojensa mukaan ainakaan huonontunut pelitaidoiltaan viime vuonna, vaikkeivät asiat sujuneetkaan suunnitelmien mukaan.

– Jouduin nopeasti Iowaan, ja minulle näytettiin roolini joukkueessa. Jouduin nopeasti tappeluhommiin. Tappelutaitoni ainakin kehittyi, mies hymyili.

Matt on seurannut tarkkaan Ässien pelejä tälläkin kaudella. Hän aikoo myös hypätä kaukaloon täysin samanlaiseen rooliin, jota hän toteutti jo edelliskaudella.

Rob Hiseyn kanssa olen soitellut ja tiedän aika tarkkaan tilanteen, Marko Kivenmäki on ollut loukkaantuneena ja joukkueesta löytyy paljon taitoa.

– Tuon joukkueen puolustukseen fyysisyyttä ja aion seurata hyvin tarkkaan, että joukkueen taitavammat ja pienemmät pelaajat saavat hoitaa työtään rauhassa. En aio antaa vastustajien kohdella pelaajiamme huonosti, Matt jatkoi.

Haastattelutuokion jälkeen Nickerson nousi ylös tuoliltaan ja esitti Ässien myyntipäällikkö Sami Hautamäelle toiveen naureskellen.

– Hei Sami, tähän paitaan tarvitaan fight strapit. En voi lähteä tappeluun ilman niitä.

Matt on todellakin palannut.

» Lähetä palautetta toimitukselle