Jatkoajan palkintoveikkauksissa ei sijaa yllätyksille

LIIGA / Artikkeli
Jatkoajan liigatoimittajat löivät asiantuntemuksensa peliin ja kasasivat tuttuun tapaan listat ensi kauden menestyjistä. Pelaajien kuninkuuksista äänestettiin melko yllätyksettömässä, mutta joiltakin osin kovin erimielisissä merkeissä.

Viime vuonna toimitus ei saanut vastaavassa veikkauksessa yhtään ehdokastaan edes lähelle palkintoja, jos kohta tuskin sai mikään muukaan julkaisu. Tulevatko palkintorohmut puskista myös tänä vuonna?

Pistepörssin voittaja: Jari Viuhkola, Kärpät

Viuhkola peittosi äänestyksessä toiseksi tulleen Petri Kontiolan ainoastaan yhdellä äänellä. Kärkikaksikon lisäksi enemmän kuin yhden valinnan saivat Jani Rita ja Jussi Pesonen.

"Tuhoketjun sentteri, monipuolinen pelintekijä ja ratkaisija."

"Osaa kaiken, tietää kaiken."

Maalipörssin voittaja: Hannes Hyvönen, Kärpät

Hyvösen valinta maalitykiksi oli koko äänestyksen helpoin tehtävä. Kärppähyökkääjä rohmusi lähes puolet annetuista äänistä maalikunkkua valittaessa. Toiseksi tuli HIFK:n Kimmo Kuhta.

"Elää maaleista ja Viuhkola tarjoilee niitä."

"Historiatilastot puhuvat puolestaan. Terveenä ollessaan tekee yli 40 osumaa."

Syöttöpörssin voittaja: Petri Kontiola, Tappara

Jatkoajan raati valitsi Petri Kontiolan alkavan kauden syöttökoneeksi niukalla erolla ennen Kärppien Viuhkolaa. Hajakannatusta saivat myös Villet Viitaluoma sekä Leino.

"Tapparan tehokkuus nojaa paljon Kontiolaan, joka jatkaa suotuisaa kehitystään."

"Voittaa syöttöpörssin, jos joku Tapparan pelaajista osuu edes kohtuullisella prosentilla maalipuiden väliin."

Jäähypörssin voittaja: Jan Platil, Lukko

Valitsijoiden mielestä Lukon hankkima tshekkipuolustaja on SM-liigan eniten rangaistu pelaaja. Valinta oli häkellyttävän selkeä ja ainoastaan Ässien B.J. Crombeen pystyi vastaamaan äänivyöryyn.

"Tokihan Toivolan joukoissa pitää tälläkin kaudella olla joku todellinen kovanaama yleisön mieliksi."

"Ei jätä vastaamatta tanssikutsuihin. Raju pelityyli johtaa väistämättä myös 10 minuutin jäähyihin päähän kohdistuneista taklauksista. Joutuu myös tuomareiden silmätikuksi "nimensä" perusteella."

Paras hyökkääjä ja arvokkain pelaaja: Jari Viuhkola, Kärpät

Viuhkolaa veikattiin pistepörssin kärkeen, joten parhaan hyökkääjän ja liigan arvokkaimman pelaajan tittelit eivät tulleet äänestyksessä yllätyksinä. Muita mainittuja hyökkääjiä olivat Kimmo Kuhta ja Petri Kontiola.

Paras puolustaja: Sami Lepistö, Jokerit

Sami Lepistön valintaa parhaaksi puolustajaksi voidaan pitää äänestyksen isoimpana yllätyksenä, vaikka äänestyshetkellä hän olikin vielä terveiden kirjoissa. Lepistön olkapäävamman myötä pakkikaveri Marko Tuulola ja HIFK:n Cory Murphy nousevat ykkössuosikeiksi.

"Lepistö pelaa unelmakauden Jokereissa ja paikkaa huimilla nousuillaan hyökkäyksen tehottomuutta. Laukaus kylvää tuhoa ylivoimalla."

"Vielä luultuakin lahjakkaampi."

Paras maalivahti: Tuukka Rask, Ilves

Raskin kehittymiseen luotetaan Jatkoajan toimituksessa. Muutenkin listan valtasivat nuoret maalivahdit, sillä Rask ja toiseksi tullut Miika Wiikman veivät yhdessä miltei puolet annetuista äänistä.

"Lyö itsensä niin voimakkaasti läpi, ettei edes tulevan mestarijoukkueen vahti pysty haastamaan."

"Pudotuspelien hyvät otteet poikivat paikan MM-kisoihin."

Vuoden tulokas: Mikko Viitanen, Lukko

Ainoastaan TPS:n hankkima Mestis-tykki Tuomas Suominen pystyi antamaan Viitaselle vastusta tässä äänestyksessä. Kärkikaksikon lisäksi vain Jokereiden Roni Andersson sai enemmän kuin yhden äänen.

"Harvoinpa on kukaan tulokas esiintynyt maajoukkueessa jo ennen kauden alkua."

"Takuuvarmaa puolustuspeliä vastuullisessa roolissa. Yllättävän nopea kokoisekseen eikä vältä kontaktitilanteita. Saa vastuuta myös ylivoimassa."

Ensimmäinen valmentajaa vaihtava seura: Ässät

Juha Pajuoja saa SM-liigavalmentajista vähiten luottoa Jatkoajan toimitukselta. Myös KalPan valmentajan paikan uskottiin olevan tuulinen. Kolmanneksi eniten ääniä sai vaihtoehto "kukaan ei saa potkuja".

"Menestyksekkään edelliskauden jälkeen porilaiset eivät kestä tappioputkea ja yleisön painostuksesta Pajuoja saa lähteä lokakuun viimeisellä viikolla."

"Urama ja Pajuoja ovat vahvimmin liipaisimella, mutta viime vuosina viisastuneet seurapomot eivät enää tee kovin helposti hätäisiä ratkaisuja, jos parempia ei ole tarjolla tilalle. Eikä nyt ole."

» Lähetä palautetta toimitukselle