Mielipide

Pukki, tuo joulu Turkuun!

LIIGA / Kolumni
Jatkoajan kiekkoanalyytikon käsiinsä saama tonttujen raportti paljastaa TPS:n lahjalistan.

Syyskausi on TPS:n kotiluolan liepeillä ollut pitkä ja synkeä. Tämä on pantu merkille myös Korvatunturilla. Jatkoajan toimitus sai käsiinsä Eteläisen Tonttupiirin Turun osaston viimeisen vuosineljänneksen tontturaportin.

Työsuhde-etujen menettämisen pelossa nimettömänä pysyttelevä lähde luovutti raportin viimeistellyn version juuri ennen sen lähettämistä itse Joulupukille. Jatkoajan kiekkoanalyytikko pitää seuraavassa kokonaisuudessaan julkaistavaa raporttia erittäin onnistuneena katsauksena.

Rakas Pukki,

Kuten aiempien katsaustemme ja Jatkoaika.comin otteluraporttien perusteella tiedät, Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen, kai sitä joukkueeksi voi vielä kutsua, syksy on ollut perin ankea. Lunta on tullut tupaan elokuusta saakka, vaikka muutoin näillä seuduilla on satanut pääasiassa vettä.

Koska risujen jakaminen on kustannustehokkuuden nimissä lopetettu, Turun osasto toivoo Pukin muistavan Tepsin poikia anteliaasti ja kannustavasti. Eivät ne kilttejä ole aina olleet, mutta ehkä kaikki toivo ei vielä ole mennyttä. Seuraavassa listaus tepsiläisten lahjatoiveista ja –tarpeista täydentämään poikien omia kirjeitä.

Joukkueen maalivahtien alkukausi on ollut rankka. Töitä on piisannut ja kumpikin on ajoittain vaikuttanut olevan väärä mies, väärässä paikassa, väärään aikaan. Tuotekehittelyosasto tutki mahdollisuutta hankkia TPS-torjujille vähän pienemmät pömpelit varjeltaviksi, mutta SM-liiga on ilmeisesti melko tarkka niiden koon suhteen. Siksipä piti keksiä muuta.

Tuomo Karjalaiselle suosittelemme rentouttavaa joululukemista, vaikkapa ”Miten tulkitsen valmentajani viestintää oikein” –oppaan. Oikeasti se Jortikan setä on kaikilla kiroiluillaan varmasti tarkoittanut, että ”olet ihan kelvollinen perustorjuja, eikä tämä kurjuus ihan pelkästään sinun vikasi ole”. Joni Puurulalle tuli syksyllä niin kiireinen lähtö Venäjältä, että osa tavaroista jäi sille reissulle. Täydennystä siis tarvitaan, kiireellisimpänä kenties uusi kappale ”Jääkiekkomaalivahdin perustorjunta-asennot” –opetusvideosta.

Tepsin puolustuksella vaikuttaa syksyn pelien perusteella olevan vitsit vähissä ja suunta hukassa. Näitä miehiä on onneksi niin vähän, ettei lahjoja kerry paljon. Yhteisinä lahjoina koko porukalle kannattaisi hankkia kokoelma kotimaisen pieruhuumorin klassikoita dvd:llä sekä kolme kappaletta kompasseja, yksi kullekin pakkiparille.

Sitkeän yritteliäälle Simon Backmanille soisi joskus onnistumisia laitakahinoissa, joten tilataan nuorukaiselle iso satsi lisäravinteita ja kaurapuurotarpeita. Henri Palmrothin toivoisi saavan vaikka jonkun kivan pipon talven muotiväreissä. Kokonainen kiekko-ottelu on pitkä aika kyhjöttää paikallaan vaihtopenkin päässä, voi tulla kylmä.

Olisi myös mukavaa nähdä Markus Seikolan innostuvan väläyttämään taitojaan useammin. Pukki voisikin lahjoa häntä piristävällä energiajuomalla. Arviomme mukaan 1300 tölkkiä riittänee kevätkauden tarpeisiin tälle miehelle.

Ja sille uudelle kanadalaispakille… tai siis, se uusi kanadalaispakki. Olisi kiva saada. Vaikka koko TPS-väelle yhteiseksi lahjaksi.

Tepsin hyökkääjien itseluottamus on selvästi rakoillut syksyn mittaan. Juoni on pelistä hukassa ja pelaajien kiinnostuskin tuntuu rakoilevan. Urheilukaupassa käydessään tonttupartiomme keksi oivan lääkkeen itsetuntopulmiin. Jospa Pukki toisi pojille harjoituskäyttöön ämpärillisen niitä pienemmän kokoisia juniorikiekkoja. Voisivat osua maaliin vähän useammin.

Kai Nurminen ei jaksanut itse kirjoittaa, mutta toivoi suullisesti niitä motivaatiopillereitä, joita Pukki toi muutama vuosi sitten. Mutisi lähtiessään myös jotain epämääräistä uudesta ”sentteristä”, onkohan se joku paikka, mistä niitä pillereitä saa?

Ruotsalaistähdet Andreas Jämtin ja Daniel Widing ovat joulun lähestyessä ilmeisesti kärsineet koti-ikävästä, pelit ovat ainakin sujuneet ihan åt helvete. Näille herroille levyllinen ruotsalaista kansanmusiikkia mieheen. Jämtinille lisäksi Patrik Lostedtin muistelmateos ”Elämäni jääkiekkoilijana”.

On siellä seassa muutama valopilkkukin ollut. Kapteeni Mika Alatalo on tervehtymisensä jälkeen taistellut esimerkillisesti, vaikka vähän nihkeää onkin. Vääntöä riittää, kiihtyvyyttä ei enää. Pukki voisikin tuoda hänelle kannustukseksi sellaisen poroilla käytettävän pienen rakettimoottorin. Syksyn iloinen yllättäjä oli varusmies Jussi Makkonen. Hänelle oikein iso rasia suklaata, saisi poika vähän lihota. Jussi kaipaa myös uutta kampaa, ovat siellä armeijassa repineet kohta kaikki piikit hänen vanhasta kammastaan.

Ja sille uudelle ykkösketjun keskushyökkääjälle… tai siis uusi ykkösketjun keskushyökkääjä. Olisi kiva saada.

Ikävä kyllä TPS:n valmennusjohto on ollut välillä hiukan tuhma. Ovat monesti haukkuneet oikein kovalla äänellä pelaajia. Päävalmentaja Jortikka kaipaisi peiliä, kuulemma muuhunkin kuin hiusten kampaamiseen. Ja uuden Kultaisten käytöstapojen oppaan, vanha on kaiketi hävinnyt.

Pitää myös muistaa, että Tepsin toimistolla on ahkeroitu kovasti, vaikka tulokset ovatkin olleet hieman laihoja. Toimitusjohtaja Narvanmaalle toivoisimme Pukin tuovan uuden painoksen klassikkoteoksesta ”Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa”. Ja lisäksi reilun nipun raha-arpoja.

TPS:n kannattajilla vaikuttaa olevan mieli maassa. Turkuhallissa on koko syksyn ollut autiota ja hiljaista, Olavin Krouvin nurkkapöydistäkin kuuluu iltaisin lähinnä hiljaista nyyhkytystä. Muistaahan Pukki tuoda kaikille faneille paljon hunajaa, isoja lohia ja Antti Tuiskun joululevyn.

Niille Jatkoajan kiekkoanalyytikoille Pukki voisi tuoda vaikka uuden huumorintajun.




Rauhallisesti joulunajan tilannetta tarkkaillen,




Eteläisen Tonttupiirin Turun osasto

» Lähetä palautetta toimitukselle