Mielipide

Arvoituksellinen kausi tiedossa

MESTIS / Kolumni
Jos joskus pelaajahankinta voi olla täydellinen arvoitus, niin tämä pätee mainiosti juuri Jani Väänäseen. Jokipojat palkkasi riveihinsä hyökkääjän, josta se ei voi vielä millään tietää, mitä se kaupassa todella sai.

Mikkelistä ja Kuopiosta kantautuneet tiedot Jani Väänäsestä ovat varsin kaksijakoisia. Taitoa on valtavasti, mutta otteet kaukalossa ovat viime kausina olleet toisinaan silmiinpistävän flegmaattisia.

uutinen

Jokipojat vahvisti rivejään
[lue lisää]

Jos 20-vuotiaana on tehnyt Mestiksessä 50 pistettä ja neljää kautta myöhemmin saa aikaan – samassa seurassa ja saman valmentajan alaisuudessa – enää 13 pinnaa, niin se kertoo väistämättä siitä, että joku on mennyt pahasti pieleen.

Oli syy sitten peliajan vähyydessä, asenteessa, tai vaikka auringonpilkuissa, niin lähelläkään niin sanottua omaa tasoaan ”Vänä” tuskin viime talvena(kaan) pelasi. Jokipoikien toive taas on tietysti se, että Väänänen kohoaa uudessa ympäristössä jälleen yhdeksi koko Mestiksen tähtihyökkääjistä.

Jos palaset loksahtavat kohdalleen, niin ei liene lainkaan mahdotonta, että Väänänen paukuttaa vaikkapa 20 osumaa joensuulaisten ykkösketjun laidalla. Toisaalta jos homma ei toimi, niin seurajohto saattaa jälkiviisaana todeta hankkineensa kolmos–nelosketjun tasolle hyytyneen entisen lupauksen.

Suuremmassa kuvassa Jani Väänänen on kuitenkin vain yksi osa Jokipoikien arvoituksellista ensi kautta. Joensuulaisten kevään ja kesän hankinnoille kun on yhteistä – Haukoista tullutta Toni Mustosta lukuun ottamatta – se, että kiistattomasta potentiaalistaan huolimatta yksikään heistä ei varsinaisesti onnistunut viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle