SM-liigan valtionapu: 0 euroa

Muut Sarjat / Artikkeli
Eräs kansanedustaja Irja Tulosen suurimmista huolenaiheista oli valtionavun ohjautuminen SM-liigassa tapahtuvien väkivaltaisuuksien sakkomenoihin – aivan turhaan.

Tuorein sakkoihin johtanut välikohtaus tapahtui neljännessä Lukko-HIFK-puolivälieräottelussa, josta HIFK:lle tuomittiin 8000 euron suuruiset mätkyt. Kuinka paljon tapaus söikään valtionavusta? Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Heikki Hietanen selvensi asiaa.

- Ensinnäkin tuon myöntämisperusteissa huomioidaan 50% lasten ja nuorten jääkiekko, 25% aikuisten harrastejääkiekkoilu ja 25% huippukiekkoilu, joka ei sisällä SM-liigaa. Eli SM-liigaa ei oteta lainkaan huomioon.

- Jaettaessa avustusta SM-liigaa ei myöskään huomioida, joten kysely on siinä suhteessa turha. Luulisi kansanedustajan ottavan selvää asioista, tuhahti Hietanen.

Myös SM-liigan toimitusjohtaja Urpo Helkovaara vahvisti, etteivät maan korkeimman sarjatason joukkueet saa valtiolta rahaa niin sakko- kuin muihinkaan maksuihin.

- Jääkiekon SM-liiga Oy ja sen osakkaat eivät ole, eivätkä ole olleet, valtionavun piirissä.

- Ammattiurheilun ja yhteiskunnan suoranaista tukea nauttivan harrasteurheilun raja haluttiin tehdä SM-liigan osalta selväksi, kun seurat ja liiga aikanaan yhtiöitettiin, Helkovaara täsmensi.

» Lähetä palautetta toimitukselle