Pentti Matikainen kertoili ulkomaalaistilanteesta

LIIGA / Haastattelu
Samalla kun Helsingin IFK toi John Maddenin lehdistön haastateltavaksi ilmoitti toimitusjohtaja Pentti Matikainen myös yhden ulkomaalaisen lähdöstä. Toinenkin on vielä menossa.

Ladislav Benysek sai lähteä HIFK:sta, kun joukkueen ulkomaalaiskalusto alkoi olla jo liian jykevässä kunnossa. Tarkkoja suunnitelmia Matikaiselta ei saatu, mutta jotain suuntaa antavaa kuitenkin.

-Meillä on tällä hetkellä yksi ulkomaalainen liikaa ja siksi meidän täytyi purkaa sopimus Benysekin kanssa. Eiliseen iltaan asti Benysek vielä sai palkkaa meiltä, mutta tämän päivän aamuharjoitukset hän veti ilmaiseksi. Hänen tulevasta joukkueestaan minulla ei ole tietoa.

SM-liigan säännöt kieltävät yli neljän ulkomaalaisen peluuttamisen joukkueessa ja siksi IFK pyrkii saamaan vielä yhden ulkomaalaisen pois joukkueestaan. Roman Vopat vai Dave Stathos, sitä ei Matikainen paljastanut.

-Tässä vaiheessa on vielä turha ruveta puhumaan nimillä, mutta todennäköistä on, että meillä on siirtoajan umpeutuessa vain neljä ulkomaalaista joukkueessa. Olemme SM-liigassa sopineet, että neljä ulkomaalaista per joukkue kentällä. Itsekin äänestin neljän vahvistuksen puolesta.

Kun John Madden puhui leikkisästi Brian Rafalskin mahdollisesta paluusta SM-liigaan, alkoi lehdistössä käydä kuhina.

-Tuosta jutusta nyt ei kannata edes yrittää saada mitään tarinaa aikaan. Olemme julkisuudessakin ilmoittaneet hakevamme sentteriä ja nyt sen saimme. Siirtoaikaa on toki jäljellä, joten sen päättymiseen asti on mahdollista tehdä muutoksia joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle