Mielipide

Dahlman on sivussa ainakin viikon

LIIGA / Kolumni
Ilves sai keskiviikkona Espoossa kahden sarjapisteen lisäksi myös jobinpostia, kun vastikään joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Toni Dahlman loukkasi polvensa ja joutui jättämään kentän jo ensimmäisessä erässä. Torstaina polvi tutkittiin, mutta tarkkaa paranemisennustetta ei pystytä vielä sanomaan. Hyviäkin uutisia loukkantumisrintamalta kuitenkin löytyy

Virallisen diagnoosin mukaan kyseessä on oikean polven sivusiteen osittainen repeämä.

– Just kun kuvitteli, että tässä alkaisi olemaan ketjut kasassa ja uusi mies tekee heti 1+1, niin sitten se ilmoittautuu sairaslistalle, puolittain naureskeli ja yhtä aikaa harmitteli Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo, jolla itsellään on peliuraltaan kokemuksia jos jonkinlaisista loukkaantumisista.

– Onneksi ei sentään ollut ristiside, silloin olisi ollut koko kausi vaarassa.

– Ei tässä nyt olla enää mitään uusia pelaajia hankkimassa. Näillä mennään.

Ilveksen joukkueen lääkäri Markku Tuominen oli luottavainen ja uskoi Dahlmanin palaavan melko nopeastikin jo jäälle.

– Paraneminen huippukuntoon kestää sen neljästä kuuteen viikkoa, mutta pelaamaan mies yritetään saada niin pian kuin mahdollista. Tänään on teetetty polvituki ja heti kun kipu sallii, niin Dahlman palaa kuvioihin. Ensi viikolla sitten arvioidaan tarkemmin, mutta kyllä ainakin se viikko menee.

– Tuen kanssa uskaltaa pelata, kunhan kipu hellittää. Kyseessä ei ole niin paha vamma. Tuet ovat nykyaikana niin hyviä, että jos ne pettäisivät, niin sen vamman pitäisi olla jo nyt ilman tukea täysi katastrofi, ja sitähän se ei ole. Vaaraa ei siis ole. Jalalla pystyy kuitenkin esimerkiksi kävelemään.

Kyseinen sivusiteen repeämä ei tarvitse leikkausta, mutta sitä hoidetaan silti erittäin aktiivisesti. Pelkkä lepo ei asiaan auta.

– On loukkaantuminen sitten lievä tai ei, niin se on aina tietyllä tavalla vaikea, koska se kivuliaisuus häiritsee. Kun päästään kivusta eroon, niin voidaan palata tositoimiin tuen kanssa. Vamman vaikeusaste ei määrittele sitä koska paluu tapahtuu, vaan kipu on ratkaiseva, urheilulääketieteen erikoislääkäri Tuominen selitti. Hänellä oli myös oma näkemys siitä, millaisessa tilanteessa loukkaantuminen tapahtui.

– Dahlman oli itse taklaamassa, vastustaja (Jan Caloun) käänsi selkänsä ja Toni yritti varoa, ettei taklaisi selkään.

Loukkaantumisrintamalta löytyy myös jotain positiivista, kun pitkäaikaispotilas Timo Peltomaa, joka on kärsinyt niskavaivoista, on tekemässä paluuta liigajäille.

- ”Tinke” on kuntoutumassa hyvää vauhtia, tarkoitus olisi, että ensi viikolla pääsisi tosissaan harjoittelemaan jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle