Pelicans hermoilee ja näpertelee

LIIGA / Artikkeli
Kolmannen SM-liigafinaalin ratkaisutekijä oli helppo nimetä, kun JYP teki kaikki maalinsa erikoistilanteista. Pelicans-leirissä noiduttiin tyhmiä jäähyjä ja surkeaa ylivoimapeliä.

JYP nousi 1–1-tasatilanteeseen ylivoimalla, kun Pelicans oli huolimattomuuttaan ottanut jäähyn väärästä vaihdosta. Saman erän lopulla syntyi voittomaali alivoimalla, päätöserässä 1–3-osuma taas ylivoimalla ja loppulukemat tyhjiin.

Pelicans-leirissä ei kierrelty sitä, että peli sekosi omaan huolimattomuuteen.

– Otamme liikaa jäähyjä ja ne tappavat meidän peliä. Turhia jäähyjä, kiekkoa katsomoon ja sellaisia, kapteeni Arttu Luttinen tuskaili.

– Jokainen saa mennä itseensä. Jokainen vihellyksen jälkeen otettu jäähy on kurinalaisuus- ja keskittymisasioita, hän jatkoi.

Myös Pelicans-luotsi Kai Suikkanen oli ihmeissään, kun joukkue ottaa solkenaan sellaisia jäähyjä, joita runkosarjassa tuli harvoin. Vaan eipä vastustajan jäähyistäkään ollut apua.

– Yksi asia, minkä takia pelejä hävitään, on se että meidän ylivoima on ihan perseestä tällä hetkellä, Suikkanen täräytti.

– Haetaan jotain bobbyorr-syöttöjä neljän kaverin haarojen välistä, että tehtäisiin kuukauden maaleja. Pitäisi olla yksinkertaisempaa ja laukauksia. Nyt on kuin olisi pitsinnypläyskerho jäällä.


Pelicansin Justin Hodgman ei ole ollut omalla tasollaan.

Eri pelaaja kuin loistaessa

Hermopelille kasvot antaa Justin Hodgman. Tulinen kanukki on saanut itseluottamustaan takaisin ja tekee näyttäviä liikkeitä, mutta ratkaisut puuttuvat.

Lisäksi Hodgman ottaa turhautumisjäähyjä. Torstaina niistä tuli kaksi, ja jälkimmäinen olisi ollut vaarallinen, jos silmitön taklaus olisi osunut Juha-Pekka Hytöstä päähän.

– Kyllä hänelle on huomautettu jäähyistä harva se päivä, Suikkanen sanoi.

– Me odotamme häneltä enemmän. Tämä on eri Hodgman kuin silloin kun hän oli liekeissä ja lennossa.

– Pitää kuitenkin muistaa, että hän on vasta 23-vuotias poikanen. Hän pelaa ensimmäistä kauttaa Euroopassa eikä ole vielä mikään NHL-tähti, Suikkanen painotti.

Rikkonaisesta pelistä tuomaritkaan eivät saa puhtaita papereita. Heppoisia jäähyjä vihellettiin molemmille osapuolille.

– En tiedä, oliko se (tuomarilinja) liian herkkä, mutta se oli ihmeellinen. Nämä ovat kalliita tuomareita meikäläisen pankkitilille, joten parempi olla sanomatta enempää, Suikkanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle