Mielipide

Yllättävä ratkaisija

LIIGA / Kolumni
Pelicansin isokokoinen puolustaja Joonas Järvinen latoi keskiviikkona kaksi maalia ja johdatti pussinokat SM-liigan finaaleihin. Ottelun jälkeen Järvinen vakuutti, että Pelicans ei ole vielä tyytyväinen.

Kukapa olisi uskonut, että Joonas Järvinen paistattelee keskiviikkona salamavalojen keskellä, voittomaalin iskeneenä sankarina. Järvinen on tunnettu enneminkin luotettavana, kovaa pelaavana peruspakkina, kuin maaleja tehtailevana ratkaisupelaajana. Omista osumistaan mies vastaili nöyrään sävyyn.

– Aika maukkaasti pomppi se kiekko siinä toisessa maalissani. Siellä oli onneksi ylhäällä tilaa, niin siihen ei ollut vaikea osua. Taitaa olla tuolla ravintolan puoleisessa päädyssä vähän pomppusampi jää, virnisteli Järvinen.

Runkosarjassa SM-liigan plusmiinus–tilaston kakkoseksi sijoittunut Järvinen antoi krediittiä Bluesille taistelusta ja sitkeydestä, mutta kehui myös oman joukkueensa otteita vuolaasti.

– Väitän kyllä, että me olimme suunnilleen kaikissa peleissä Bluesia kokonaisvaltaisesti parempi joukkue.

– Meillä on täydet neljä hyvää kenttää, jokainen jätkä taistelee, menee tilanteisiin kovaa ja jaksamme myös luistella koko ajan, Järvinen virkkoi.

Niko Hovisen loukkaantumisen myötä Pelicansin maalivahtipeliä on kyseenalaistettu monien tahojen toimesta, mutta Järvinen ei näe mitään huonoa joukkueensa tämänhetkisessä maalivahtitilanteessa.

– Meillä on koko ajan voittava maalivahti, ei meillä ole mitään hätää maalivahtipelinkään kanssa. Joonas Kuusela on nostanut tasoaan runkosarjan lopussa ja viimeisimmissä playoff-peleissä myös. Hän antaa meille joka matsissa mahdollisuuden voittaa.


Katse kohti finaaleja.

Kotiyleisön tuki lämmitti

Koko kevään playoffien ajan Lahdessa on ollut päällä todellista kiekkobuumia. Tunnelma Lahden jäähallissa on ollut korkealla ja pelaajatkin huomaavat sen selvästi jäällä.

– On hienoa nähdä, että yleisö on koko ajan meidän takanamme. Se on kuitenkin tosi iso osa tätä meidän peliämme, kiitteli Järvinen.

Seuraavaksi Pelicansilla on edessä sen historian ensimmäiset SM-liigan finaalipelit. Koko kaupunki, ja myös joukkue odottavat näitä pelejä vesi kielellä. Järvisen mukaan valmistautuminen on kunnossa ja suunnitelmat on tehty.

– Hetken aikaa ehtii nauttia, mutta sitten huilataan. Vielä ei pidä ihan keskittyä niihin finaaleihin, vaan pitää nollata päätä tässä muutaman päivän ajan. Sitä kautta jääkiekko kiinnostaa sitten taas vähän enemmän. Välillä pitää olla muutakin mielessä.

Jo kertaalleen, nuoresta iästään huolimatta, Suomen mestaruuden voittanut Järvinen vakuuttaa, että koko joukkueella on vielä nälkää tuleviin peleihin.

– Tämä on hyvä joukkue, mutta matkaa on vielä jäljellä, kukaan meistä ei ole vielä tähän tyytyväinen, totesi luottopakki jämäkästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös