Kultakypärä jälleen isossa roolissa

LIIGA / Haastattelu
SM-liigan runkosarjan pistepörssin voittanut Ryan Lasch on tässä vaiheessa kärjessä myös pudotuspelien vastaavassa tilastossa. 11 ottelua on tuonut 14 pistettä, joista kaksi maanantain ottelussa Espoossa.

Pelicans siirtyi 6-4-voitollaan sarjassa 3-1-johtoon. Ryan Lasch kuitenkin tietää, että sarja ei ole vielä ohi.

– Olemme hyvässä tilanteessa. Emme kuitenkaan voi lopettaa pelaamista, Blues on tunnetusti taisteleva ja kovaa töitä tekevä joukkue. He nousivat myös runkosarjassa meitä vastaan tiukasta tilanteesta, Lasch viittaa muun muassa marraskuun lopun otteluun, jonka Blues voitti jatkoajalla oltuaan jo kaksi maalia tappiolla.

Neljäs peli oli sarjan otteluista tähän mennessä se, missä on nähty kenties eniten kärhämöintiä.

– Mitä pidemmälle sarja etenee, sitä kovemmaksi peli muuttuu, Lasch arvioi.


Lasch joutui välillä ahtaalle.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Isossa kaukalossa näitä voisi olettaa olevan vähemmän, mutta ainakin maanantainen peli osoitti muuta. Kaukalon muuttuva koko ei Laschin mukaan muuta pelaamista

– Meidän täytyy vain pelata omaa peliämme.

Pienikokoisena pelaajana Lasch sopii varmasti hyvin isompaan kaukaloon, mutta hän itse ei halua tuoda sitä esiin.

– Minulla ei ole mitään toivekokoa sen suhteen, Lasch sanoo.

Lasch teki ottelussa yhden maalin, Pelicansin kolmannen. Maali syntyi ylivoimalla, kun Lasch löi kiekon maaliin juuri ennen kuin Bluesin maalivahti Antti Ore sai räpylänsä kiekon päälle.

– Varmasti kyseessä oli pohjoisamerikkalainen maali. Näissä peleissä maalit ovat usein rumia. Täytyy aina olla tarkkana reboundeissa, Lasch näkee.

Edellisen ottelun, jossa Laschin kasvoihin jouduttiin ompelemaan tikkejä, tapaan amerikkalaishyökkääjä sai iskun mailasta ottelun aikana. Tällä kertaa syy ei ollut Blues-pelaajissa, vaan maila oli oman ketjukaverin Arttu Luttisen.

– Hän oli varmasti vihainen minulle.

Tämä siitäkin huolimatta, että Lasch syötti Luttisen osuman kolmannen erän alussa. Se jäi myös ottelun voitto-osumaksi. No, hän myöntää hetkeä myöhemmin kuitenkin asian olevan toisin.

– Kunhan vaan vitsailen.

» Lähetä palautetta toimitukselle