Pulkkinen kuin uudestisyntynyt – Hahlin ketju ratkaisijana

LIIGA / Haastattelu
Neljäs välierä oli jälleen todella tiukka ja se ratkesi lopulta maalin erolla. Tasainen ottelu kääntyi lopulta Jokerien eduksi tunteen ja taistelutahdon ansiosta. Tuskaisen kevään läpikäynyt Teemu Pulkkinen nosti tasoaan tärkeässä paikassa.

Maanantain neljännessä välierässä Riku Hahlin johtama Jokerien kakkosketju nosti huimasti tasoaan, ja se toi voiton Jokereille. Selkä seinää vasten pelanneen helsinkiläisryhmän molemmat maalit olivat ketjun käsialaa.

Hahlin laidoilla operoineet Janne Lahti ja Teemu Pulkkinen nostivat tasoaan, kun sitä eniten kaivattiin. Etenkin kokoonpanosta runkosarjan lopussa ulos pudonnut Pulkkinen oli joukkueensa taistelutahdon ilmentymä.

– "Pulu" [Pulkkinen] näytti jo ekassa pelissä, kuinka hyvä pelaaja se on. Ei moni jätkä tuu tohon välieräpeliin helposti mukaan, mutta Pulu on tehnyt sen loistavasti. Ei mitään valittamista, hienosti pelaa, jakoi Hahl kiitosta ketjukaverilleen.

Pulkkinen pelasi ottelussa hyvin pitkälti samaan tapaan kuin nuorten MM-kisojen Ruotsi-ottelussa. Hyökkääjä taklasi aina kuin mahdollista ja usein jopa turhaankin. Mutta kentälle jäi joka vaihdossa kaikki mitä oli saatavilla. Kun vantaalainen luisteli pitkän pyörityksen ja maalipaikan jälkeen vaihtoon, sai hän lähes koko vaihtopenkiltä selkääntaputuksia hyvästä suorituksesta.

Vaikeiden vaiheiden jälkeen takaisin kokoonpanoon noussut Pulkkinen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä, mutta realiteetit olivat edelleen tiedossa.

– Henkilökohtaiset onnistumiset ovat oikeastaan toissijainen asia ja vain voitot merkitsee. Nyt saatiin ensimmäinen voitto ja kolme tarvitaan vielä. Voitot ovat ainoa asia, joka merkitsee.

– Totta kai omista onnistumisista saa energiaa aina lisää, mutta kyllä joka peliin jätetään se energia mikä puserosta löytyy. Pisaraakaan ei jätetä käyttämättä.


Janne Lahti otti sota-alueen haltuunsa.

Lahden maali malliesimerkki taistelutahdosta

Helsinkiläiset ovat aiemmissa otteluissa luovuttaneet sota-alueen usein liian helposti jyväskyläläisille. Veitsi kurkulla joukkue kuitenkin otti sen viimeisen tarvittavan askeleen. Lahden iskemä 2-0-osuma oli suoraan pelikirjan sivulta ”maalille meneminen”.

– Se oli malliesimerkki maalille menemisestä. "Jaska" [Lahti] on semmoinen työhevonen. Tykkää mennä maalille ja kerrankin sattu onnistumaan. Tossa vaiheessa peliä, vikassa erässä, pyritään vaan yksinkertaistaan peliä. Kiekko maalille ja ukkoa perään, analysoi Pulkkinen 2-0-maalia.

Maalinteon kanssa JYP-sarjassa tuskaillut Lahti sai suitsutusta myös Hahlilta.

– Moni on sanonut, että "Jaska" [Lahti] ei oo tehnyt maaleja. Mutta "Jaska" on tehnyt tosi paljon hyviä juttuja joukkueen eteen. Hieno juttu, että nyt sai palkinnon siitä. Koitetaan heti ylihuomenna, että hanat ovat auki ja maalinteko jatkuu.

Myös Pulkkinen loi välittömästi ottelun jälkeen katseet tulevaan.

– Tässä on niin vähän pelejä jäljellä enää, että me ladataan ihan jokaiseen peliin se mitä puserosta löytyy. Kesällä on sitten aikaa huilata ja laittaa paikkoja kuntoon. Nyt annetaan vaan mennä.

» Lähetä palautetta toimitukselle