Westerlund: ”Tämä on tärkein joukkue”

LIIGA / Haastattelu
Jokerit joutui maanantai-iltaan asti valmistautumaan välieriin vailla tietoa tulevasta vastustajastaan. Erkka Westerlund valmennustiimeineen on pakostakin joutunut keskittymään oman joukkueensa asioihin.

Helsingin Jokerit oli maanantai-iltaan asti erikoisessa tilanteessa, kun se odotteli välierävastustajansa selviämistä. Päävalmentaja Erkka Westerlundin mukaan vastustajaan liittyvä epävarmuus ei vaikuttanut joukkueen valmistautumiseen.

– Olemme pyrkineet pääsemään fyysisesti tasapainoiseen tilaan, emme kovin paljon rasittaneet pelaajia taktisilla asioilla, Westerlund kertoi maanantaina.

– Tämä on se tärkein joukkue. Lähdemme parantamaan sitä prosessia, joka IFK-sarjassa lähti liikkeelle ja parantamaan omaa tekemistä, Westerlund painottaa, vaikka myöntääkin, että taktiikan hienosäätö riippuu vastustajasta.


Oma joukkue on Westerlundin suosikki, vastustajista hän ei sellaista suostunut nimeämään.

Vaikka Jokerit puolivälierissä puolusti HIFK:n täysin tehottomaksi tasakentällisin, Westerlundin mukaan joukkueen hyökkäyspelaaminen oli silti avain paikalliskilpailijan pudottamiseen.

– Se oli ehkä IFK:lle isompi yllätys, että pystyimme pelaamaan hyökkäyssuuntaan paremmin kuin runkosarjassa.

Pulkkinen täydessä kunnossa, muttei mahdu kokoonpanoon

IFK-sarjan aikana ainoat kielteiset asiat jokerijoukkueen ympärillä liittyivät Teemu Pulkkiseen. Laitahyökkääjä putosi liigajoukkueen kokoonpanosta, eikä lopulta mahtunut enää A-nuortenkaan finaalijoukkueeseen.

– Kun lähdettiin valmistautumaan ensimmäiseen sarjaan, hän ei pystynyt harjoittelemaan joukkueen mukana täysipainoisesti, Westerlund kertasi Pulkkisen tilannetta.

– Pelikunnossa hän on ollut koko ajan. Joka päivä ei voi kuitenkaan puuduttaa.

A-nuorissa pelaamisella oli tarkoitus Westerlundin mukaan ylläpitää hyökkääjän pelituntumaa. Nyt Pulkkinen harjoitteleekin täydellä teholla, ja paluu kokoonpanoon on jossain vaiheessa mahdollinen, muttei ainakaan ensimmäisessä välierässä todennäköinen.

– On ollut hyviä esityksiä, sen takia ei ole ollut syytä kokoonpanoa muuttaa, valmentaja kuittasi.

Reservissä muitakin nuoria

Westerlundin mielestä Jokerien pelaajamateriaali on "hyvä, mutta kapea". Sairastuvan tyhjeneminen oli valmentajan mukaan yksi merkittävä tekijä, joka nosti joukkueen pelin tasoa runkosarjasta pudotuspeleihin.

– Jos pelaajia putoaa, tarvitsemme uusia "teräväisiä". Sen takia meillä on nuorten harjoitusryhmä, josta on valmiina pomppaamaan pelaajia.

17-vuotiaan Teuvo Teräväisen huikea nousu liigajoukkueeseen ja siinä merkittävään rooliin on noteerattu kaikkialla. Westerlund muistuttaa, että monella muullakin nuorella oli mahdollisuus vallata paikkansa jo tällä kaudella.

– Meillä on ollut kauden aikana mukana kymmenkunta Teräväisen tapaista kaveria. Sitä ei ennen kautta välttämättä edes tiedä, kuka heistä nousee esiin, pystyy kantamaan vastuuta ja pelaamaan.

Teräväinen on ollut alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kantavia voimia, mutta ikäluokan MM-turnaukseen Suomi joutuu valmistautumaan ilman tähtihyökkääjäänsä. Ainakin toistaiseksi Teräväinen jatkaa pelejä seurajoukkueensa kanssa.

– Sen tilanteen kanssa eletään päivä päivältä, valmentaja totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle